Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Prima dată în istorie: nicio țară-gazdă nu a mai suferit o rușine precum Qatarul!

+18 Foto
Qatar a fost eliminată de la Campionatul Mondial // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 noiembrie 2022

Învinsă astăzi de Senegal, 1-3, și dezavantajată de rezultatul meciului Țările de Jos - Ecuador, 1-1, Qatar a devenit prima țară-gazdă din istoria Campionatului Mondial care este eliminată matematic după numai două meciuri!

Participantă în premieră la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar va părăsi competiția după faza grupelor. După meciurile de astăzi, a fost eliminată matematic.

Qatar pierduse meciul de deschidere al turneului, 0-2 cu Ecuador, și s-a văzut învinsă și astăzi, 1-3 cu Senegal, deși a înscris primul ei gol din istorie la Mondial.

Premieră negativă: Qatar e prima țară din istoria Campionatului Mondial care pățește asta

Puțin mai târziu, Țările de Jos și Ecuador au remizat în celălalt meci din grupă, 1-1, rezultat care a spulberat orice șansă ca țara-gazdă să treacă de grupe.

Qatar a devenit, astfel, prima țară-gazdă din istoria Campionatului Mondial care este eliminată matematic după numai două meciuri! Practic, la doar 5 zile de la începutul turneului.

Cele două echipe din grupa A care vor merge în optimi vor fi stabilite de meciurile din ultima rundă, când Țările de Jos vor înfrunta Qatar, iar Senegal și Ecuador se vor duela direct. Principalul criteriu de departajare între echipele aflate la egalitate de puncte este golaverajul.

Mai multe știri de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.