Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Noroc cu Lewandowski! Starul Barcelonei, MVP în victoria muncită cu Arabia Saudită » Cele mai importante informații venite de la trimișii GSP în Qatar

+14 Foto
Polonia a învins-o pe Arabia Saudită, scor 2-0, în runda secundă a grupei C de la Campionatul Mondial.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Polonia a învins-o pe Arabia Saudită, scor 2-0, în runda secundă a grupei C de la Campionatul Mondial.

  • Dan Udrea și Andrei Crăițoiu, trimișii GSP la Campionatul Mondial din Qatar, au fost pe stadion și au transmis cele mai importante informații de la fața locului.

Polonia - Arabia Saudită 2-0 » Lewandowski, MVP

Zielinski a deschis scorul în prima repriză. După ce a trecut pe lângă deschiderea scorului, Lewandowski i-a pasat în fața porții mijlocașului de la Napoli, care l-a bătut pe Al-Owais din 6 metri. 

Arabia Saudită a irosit o șansă imensă de a egala până la pauză. Saudiții au primit un penalty în minutul 45, după intervenția VAR, însă Szczesny a apărat lovitura de pedeapsă executată de Salem Al-Dawsari. Portarul polonezilor a mai avut o paradă uluitoare și la faza imediat următoare, când a intervenit fantastic în fața lui Mohammed Al Breik. 

+14 Foto
Polonia - Arabia Saudită / Sursă foto: Guliver/Getty Images

În repriza secundă, Polonia a lovit de două ori bara în interval de câteva minute, plonjon superb al lui Milik și deviere semnată de Lewandowski la colțul scurt. 

După ce a ratat un penalty cu Mexic în prima rundă a grupei, Lewa i-a redus la tăcere pe saudiți. Eroare gravă în apărarea lui Herve Renard, Al Malki a pierdut mingea ca un începător, iar superstarul Barcelonei n-a iertat. A înscris și a izbucnit în lacrimi, oferind una dintre cele mai emoționante imagini ale acestui turneu final.

VIDEO » Atmosferă fabuloasă făcută de saudiți la confruntarea contra Poloniei

>

Clasamentul în grupa C de la Campionatul Mondial

FINAL. Polonia - Arabia Saudită 2-0 

  • Au marcat: Piotr Zielinski '39, Lewandowski '82
  • Click AICI pentru cele mai interesante statistici
  • 44.259 de fani (număr oficial) au asistat la partidă
  • Fanii saudiților domină fondul sonor, surclasându-i pe polonezi nu doar vocal, ci și la capitolul prezență, transmit ziariștii GSP prezenți la masa presei. Peste 90% din stadion e ocupat de fanii Arabiei Saudite, care au pregătit și o scenografie specială pentru acest meci.
  • Atmosfera creată de fanii „vulturilor” e fantastică: arabii cântă non-stop și pun o presiune sufocantă pe polonezi, fluierați la fiecare atingere de balon.

Polonia - Arabia Saudită, echipe de start

Polonia: Szczesny - Cash - Glik, Kiwior, Bereszynski - Krychowiak, Bielik - Milik, Zielinski, Frankfowski - Lewandowski
Rezerve: Bednarek, Grabara, Grosicki, Gumny, Jedrzejczyk, Kaminski, Piatek, Skoras, Skorupski, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz 

Arabia Saudită: Al Owais - Abdulhamid, Al Amri, Al Boleahi, Al Breik - Al Najei, Al Malki, Kanno - Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari
Rezerve: Al Abed, Al Aqidi, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Hassan, Al Oboud, Al Rubaie, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf, Tambakti
Selecționer: Herve Renard

Stadion: Education City, Doha 
Arbitru: Wilton Sampaio / Asistenți: Bruno Boschilia și Bruno Pires (toți din Brazilia)

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.