Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Belgia făcută KO! Maroc, ce nebunie! » GSP a asistat pe stadion la o nouă mare surpriză

+10 Foto
FOTO: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  Sunday, 27 November 2022

Maroc a învins Belgia, scor 2-0, în runda secundă a grupei F de la Campionatul Mondial și a devenit favorită la calificarea în optimile de finală.

  • Belgia și Maroc fac parte din grupa F, alături de Croația și de Canada.
  • Andrei Crăițoiu și Dan Udrea, trimișii GSP în Qatar, au fost la meci și au transmis cele mai importante informații de la fața locului.

Apărarea Marocului e formată din fotbaliști de la PSG (Hakimi), Bayern (Mazraoui), West Ham (Aguerd) și Beșiktaș (Saiss), iar selecționerul Walid Regragui speculează din plin acest avantaj.

Africanii au debutat cu o remiză „albă” în fața vicecampioanei mondiale Croația, iar astăzi a dat lovitura împotriva ocupantei locului 3 la precedentul turneu final, Belgia. 

Maroc, încă o surpriză la Campionatul Mondial

De Bruyne și colegii nu au impresionat nici la debut, dar au trecut norocos de Canada, scor 1-0. Azi șansa s-a întors în favoarea adverasarilor!

VAR-ul i-a salvat de golul lui Ziyech, din prelungirile primei reprize, dar nu a mai putut interveni în minutul 73, când Sabiri a executat inteligent o lovitură liberă, șut la colțul scurt, din lateral, și l-a păcălit pe Courtois

„Dracii roșii” n-au avut forța să împingă liniile, iar în prelungiri au mai primit o lovitură. Aboukhlal a profitat de greșelile lui Witsel și a punctat cu o execuție perfectă, sub bară, din 6 metri. A adus altfel prima victorie a Marocului la un Mondial, după o pauză de 24 de ani. 

VIDEO. Golul lui Aboukhlal declanșează nebunia în rândul suporterilor marocani

>

Maroc, liderul grupei F de la Campionatul Mondial

Maroc strânge 4 puncte în primele două runde și este favorită la calificarea în optimile de finală. În ultima rundă întâlnește Canada, iar o remiză îi este suficientă.

FINAL. Belgia - Maroc 0-2

  • Au marcat: Sabiri 73, Aboukhlal 90+2
  • Peste 90% dintre spectatorii prezenți la meci sunt marocani, cei care domină, evident, fondul sonor. Înainte de fluierul de start a avut loc și un incident minor: un steag al Palestinei a fost arborat peste bannerele FIFA din stadion. Stewarzii și-au făcut imediat apariția și l-au îndepărtat.
  • Reușita lui Ziyech din prelungirile primei reprize a fost anulat pe motiv de ofsaid, după consultarea VAR. Courtois gafase inexplicabil la lovitura liberă executată de Ziyech, însă la verificarea fazei s-a observat că unul dintre fotbaliștii Marocului, interpus pe direcția șutului, se afla într-o evidentă poziție de ofsaid. 

VIDEO Marocanii domină fondul sonor în confruntarea cu Belgia

>

Echipe de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Castagne, Vertonghen - Meunier, Witsel, Onana, Thorgan Hazard - Kevin de Bruyne, Batshuayi, Eden Hazard
Rezerve: Mignolet, Casteels, Theate, Faes, Tielemans, Lukaku, Carrasco, Mertens, Trossard, Dendoncker, Vanaken, De Ketelaere, Openda, Doku, Debast.
Selecționer: Roberto Martinez

Maroc: Munir - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Ounahi, Amrabat, Amallah - Ziyech, En-Nesyri, Boufal
Rezerve: Hamdallah, Zaroury, Sabiri, El Kajoui, Chair, Jabrane, Aboukhlal, El Yamiq, Cheddira, Tagnaouti, El Khannouss, Benoun, Attiat Allah.
Selecționer: Walid Regragui

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.