Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Croația revine spectaculos și o elimină pe Canada de la Mondial, după ce a fost condusă din minutul doi!

+25 Foto
Croația a învins-o pe Canada, scor 4-1, și a eliminat-o de la Campionatul Mondial. În această săptămână, jurnaliștii și selecționerii celor două națiuni s-au contrat.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 27 November 2022

Croația a învins-o pe Canada, scor 4-1, și a eliminat-o de la Campionatul Mondial. În această săptămână, jurnaliștii și selecționerii celor două națiuni s-au contrat de la distanță.

Canada a început ca din tun partida și a marcat primul ei gol la Mondiale din istorie. A durat doar 69 de secunde până când Alphonso Davies l-a învins cu o lovitură de cap pe Livakovic. Cel mai rapid gol de la acest Campionat Mondial. 

Apoi, Croația a alergat după egalare și a și marcat destul de repede, numai că golul lui Kramaric a fost anulat pentru un ofsaid în prealabil la Livaka ('25). 

Croația a eliminat-o pe Canada de la Campionatul Mondial

Până la urmă, vicecampioana mondială a reușit să egaleze. Perisic l-a servit ideal pe Kramaric, iar atacantul lui Hoffenheim a înscris printre picioarele lui Borjan ('36). Naționala lui John Herdman n-a mai replicat, prilej ca Modric&Co. să intre în avantaj la pauză. De la 17 metri, Livaja a semnat o execuție superbă, la colțul lung.

După ce șuturile lui Osario ('49) și David ('56) i-au dat mari emoții lui Livakovic, Canada nu și-a mai surprins adversarul cu nimic. Dincolo, Croația a risipit orice emoție în privința deznodământului în minutul 70, când Kramaric a profitat de apatia fundașilor lui Herdman și a reușit „dubla”. 

Pe contraatac, Majer a stabilit scorul final în prelungiri ('90+4).

Canada, a doua echipă eliminată matematic de la Mondial, după Qatar, va înfrunta Marocul în ultima rundă a grupei F, în timp ce Croația - Belgia se va disputa cu calificarea pe masă.

Clasamentul în grupa F de la Campionatul Mondial

FINAL. Croația - Canada 4-1

Croația - Canada » Echipele de start

Croația: Livakovic - Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modric, Brozovic, Kovacic - Livaja, Kramaric, Perisic
Selecționer: Zlatko Dalic

Canada: Borjan - Laryea, Johnston, Vitoria, Miller, Davies - Buchanan, Hutchinson, Eustaquio, Larin - David
Selecționer: John Herdman

Arbitru: Matonte Cabrera
Stadion: Khalifa

Zlatko Dalic, răspuns pentru John Herdman înainte de Croația - Canada: „Merităm respect!”

Zlatko Dalic, 56 de ani, selecționerul Croației, i-a răspuns în această săptămână lui John Herdman (47 de ani), selecționerul Canadei, care a făcut o declarație contestată în rândul vicecampionei mondiale.

Întrebat cum va ridica moralul echipei sale după 0-1 cu Belgia, Herdman a replicat: „O să mergem și o să distrugem Croația, e simplu”.

Dalic a fost deranjat de afirmația făcută de selecționerul următoarei adversare. „Croația merită respect! L-am câștigat cu rezultatele noastre. Avem două medalii la Campionatele Mondiale. Noi respectăm pe toată lumea și asta așteptăm și noi. Canadienii trebuie să ne respecte”, a declarat Dalic, potrivit AS.

Dalic s-a arătat deranjat și de programarea partidelor, amintind de partida cu Maroc de miercuri, care a început la prânz: „Nu am vrut să comentez despre asta, dar e o lipsă de respect să jucăm la 12:00! Croația este a doua în nume. Anglia, Spania, Brazilia, Franța nu joacă la 12!”.

Mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.