Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Imaginile din Spania - Germania fac înconjurul lumii! » Ce au afișat qatarezii, ca replică la protestul nemților cu mâinile la gură

+12 Foto
Spania - Germania. În tribunele stadionului Al Bayt, un grup de spectatori qatarezi a afișat mai multe desene cu chipul lui Mesut Ozil în timp ce jucătorul legitimat în prezent la Bașaksehir făcea cu ochiul

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 27 November 2022

Spania - Germania 1-1. În tribunele stadionului Al Bayt, spectatori qatarezi îmbrăcați în haine tradiționale au afișat mai multe desene cu chipul lui Mesut Ozil făcând cu ochiul, răspuns la protestul nemților de zilele trecute. Astfel, îi acuză pe germani de ipocrizie. 

Înaintea partidei cu Japonia (1-2), Neuer, Muller & Co. au apărut cu mâna la gură, protest împotriva FIFA, care a interzis în Qatar purtarea banderolei „One Love”, semn al toleranței și al diversității. „Drepturile omului nu sunt negociabile”, a transmis Federația Germană.

Azi, mai mulți spectatori qatarezi au afișat în tribune imagini cu Ozil, iar unii dintre ei țineau mâna la gură. Aceștia au vrut să facă trimitere la o așa-zisă ipocrizie a Germaniei.

VIDEO. Germania, acuzată de ipocrizie. Mesut Ozil, „folosit” de qatarezi pentru a le da replica nemților

>

Explicația inițiativei qatarezilor:

  • Când și-a anunțat retragerea din echipa națională de fotbal a Germaniei, în 2018, Ozil dezvăluia că a devenit victima abuzurilor rasiste ale fanilor germani și nu numai, după o fotografie făcută împreună cu Recep Erdogan, controversatul președintele al Turciei. 
     
  • Ozil s-a plâns atunci și de Federația Germană, în special de președintele Forului, Reinhard Grindel: „Ce m-a frustrat cel mai mult în ultimele două luni a fost felul incorect în care am fost tratat de DFB, în special de preşedintele Reinhard Grindel. După apariţia fotografiei mele cu preşedintele Erdogan, Joachim Low mi-a cerut să îmi întrerup vacanţa şi să merg la Berlin pentru a face o declaraţie comună, ca să se pună capăt speculaţiilor. Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt german-polonezi. De ce sunt eu german-turc? Pentru că este vorba de Turcia? Pentru că sunt musulman? M-am născut şi am studiat în Germania, de ce nu acceptă oamenii să sunt german?”.

+12 Foto
FOTO: Imago

Practic, qatarezii susțin că germanii l-au discriminat pe Ozil și i-au luat dreptul la libera exprimare, valori pe care nemții le reclamau în protestul contra FIFA.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar // Arabii au construit o insulă artificială, în care au investit până acum 20 de miliarde de euro

>

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.