Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Brazilia, transformare RADICALĂ! Record uluitor atins de Selecao la Campionatul Mondial

+8 Foto
Brazilia a învins-o pe Elveția, scor 1-0, în etapa #2 a grupei G la Campionatul Mondial, într-o partidă care a arătat din nou cât de mult s-a schimbat trupa Selecao în ultimii ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 noiembrie 2022

Brazilia a învins-o pe Elveția, scor 1-0, în etapa #2 a grupei G la Campionatul Mondial, într-o partidă care a arătat din nou cât de mult s-a schimbat Selecao în ultimii ani.

După 2-0 cu Serbia în prima rundă, Brazilia și-a asigurat calificarea în optimile Mondialului odată cu acest succes. Formația lui Tite a marcat târziu singurul gol al confruntării, în minutul 83, la capătul unei faze geniale finalizate de Casemiro cu un șut fantastic.

Brazilia a strălucit prin apărare la Campionatul Mondial

Altceva a ieșit însă în evidență la jocul Braziliei. N-a permis adversarei să șuteze niciun șut pe poartă! Iar Alisson n-a fost nevoit să aibă nicio intervenție nici în partida cu Serbia.

Astfel, Brazilia e doar a doua națională pe poarta căreia nu se șutează niciodată în primele două meciuri de la un Campionat Mondial. Conform specialiștilor de la OptaJose, doar Franța a mai reușit asta, în 1998, când a și câștigat marele trofeu.

Această statistică demonstrează cât de mult s-a schimbat Brazilia în ultimii ani. Ticsită de jucători angrenați în competiții europene, Selecao nu se mai avântă în atac ca pe vremuri, joacă pragmatic și pune mare preț pe defensivă.

5 Campionate Mondialeare Brazilia în palmares, ultimul triumf a venit în 2002

FOTO. Cele mai tari imagini din partida Brazilia - Elveția

+8 Foto
foto: Imago Images

Clasamentul grupei G de la Campionatul Mondial

Mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.