Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Probleme pentru Istvan Kovacs? Collina explică modul de evaluare a arbitrilor: „E un mix între munca de la antrenament și performanțele din meciuri”

Istvan Kovacs. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 29 noiembrie 2022

Istvan Kovacs, 38 de ani, pentru prima dată la Mondial, nu a primit până acum niciun meci la centru, fiind delegat de 6 ori ca al 4-lea oficial.

Selectat în premieră în lotul „centralilor" pentru Mondial, întâiul arbitru român la CM după 36 de ani, Istvan Kovacs a venit cu mari speranțe în Qatar. Deocamdată însă, Comisia FIFA dirijată de Pierluigi Collina nu i-a dat să conducă niciun meci până acum, deși s-a intrat în etapa a treia a fazei grupelor, în timp ce alții au primit deja câte două partide.

Unii au arbitrat deja de două ori!

Până acum, a fost delegat de șase ori, de fiecare dată ca al 4-lea oficial. Collina a explicat, potrivit L'Équipe, de ce unii au arbitrat de două ori, iar alții deloc. 

Când i s-a cerut să explice criteriile de evaluare și delegare, fostul mare „central" italian a spus: „La fel ca în cazul jucătorilor, evaluarea arbitrilor este o combinație între munca de la antrenament și performanțele lor de pe teren, în timpul meciurilor. Fiecare nominalizare va fi făcută cu mare grijă pentru a încerca să găsim de fiecare dată cele mai bune echipe de arbitri”.

Istvan Kovacs a câștigat 85.000 $ până acum la Campionatul Mondial din Qatar

Chiar și ca al 4-lea oficial, Kovacs și-a asigurat o sumă importantă până acum. Cu 2.500 de dolari primiți pe meci, „centralul” din Carei are deja 15.000 $. Pe lângă salariul primit de la FIFA pentru participarea la Mondial, de 70.000 $. Un total de 85.000 de dolari. 

Meciurile lui Kovacs la CM 2022

  • Qatar - Ecuador 0-2 
  • Uruguay - Coreea de Sud 0-0 
  • Argentina - Mexic 2-0 
  • Spania - Germania 1-1 
  • Ecuador - Senegal (azi) 
  • Arabia Saudită - Mexic (mâine)

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Muzeul Sportului din Doha are un etaj dedicat jocurilor virtuale

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.