Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Scandal uriaș la Campionatul Mondial: Franța vrea să modifice scorul la „masa verde”!

Franța a pierdut rușinos ultimul meci din grupa D de la Campionatul Mondial, 0-1 cu Tunisia

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 01 decembrie 2022

Franța a pierdut rușinos ultimul meci din grupa D de la Campionatul Mondial, 0-1 cu Tunisia. În minutul 8 al prelungirilor, Antoine Griezmann (31 de ani) a marcat, însă reușita atacantului de la Atletico Madrid a fost anulată după intervenția VAR. Acum, francezii vor să întoarcă rezultatul la „masa verde”!

Francezii acuză faptul că arbitrul Matthew Conger (Noua Zeelandă) a revăzut faza după ce dăduse drumul la joc, ceea ce contravine regulamentului VAR. Federația de la Paris (FFF) a depus o plângere la FIFA!

Franța vrea să întoarcă la „masa verde” rezultatul cu Tunisia

Ce s-a întâmplat? Faza, descrisă mai jos:

  • Aurelien Tchouameni a aruncat o minge în careu, moment în care Griezmann era în afara jocului.
  • Inițial, Grizou n-a influențat direct faza. El a șutat abia după ce fundașul Montassar Talbi a respins cu capul. 
Momentul centrării lui Tchouameni
Momentul în care Montassar Talbi lovește mingea cu capul

Conform regulamentului, dacă arbitrii consideră că Talbi a jucat în mod deliberat, intenționat balonul, atunci nu e ofsaid. Dacă arbitrii decid că tunisianul joacă involuntar, atunci Griezmann rămâne în poziție de ofsaid. Joc deliberat e atunci când jucătorul deține controlul asupra acțiunii sale. Este un subiect sensibil din regulament, lăsat la latitudinea arbitrilor.

„Centralul” Conger a acordat inițial gol, dar, imediat după ce tunisienii au repus mingea în joc de la centru, a fluierat finalul meciului și a fost chemat din camera VAR să revadă faza pe monitor. Urmarea? L-a anulat! Iar FFF condamnă faptul că n-a respectat regulamentul VAR, care spune clar: „Dacă jocul a fost reluat după oprire, arbitrul poate efectua o analiză numai în cazul unei erori de identitate sau a unei infracțiuni pedepsite cu eliminarea din joc”.

Clasamentul grupei D de la Campionatul Mondial

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.