Liga 1

FC Botoșani - FCSB. George Găman a trecut peste VAR și a validat golul lui Mailat, precedat de un fault evident » Porumboiu încearcă să-l „scoată” pe „central”: „N-avea logică să dea fault”

Golul de 1-0 al gazdelor a fost precedat de un fault evident

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 01 December 2022

În minutul 13 al partidei din Superligă dintre FC Botoșani și FCSB, Sergiu Mailat a deschis scorul pentru moldoveni. Reușita acestuia, precedată de un fault al lui Sadiku asupra lui Compagno, a rămas validată deși arbitrul George Găman fusese chemat de VAR pentru a revedea faza la margine. 

Au fost momente de incertitudine la faza în urma căreia botoșănenii au schimbat tabela. Superexecuția lui Mailat - un șut excelent plasat de la marginea careului de „16”, fără șanse pentru Târnovanu - a fost validată, apoi analizată câteva minute de „centralul” George Găman și de arbitrii din cabina VAR. 

Arbitrul a fost chemat la margine pentru a revedea faza, mai exact imprudența comisă de Sadiku, fundașul central al moldovenilor, asupra lui Compagno. Acesta l-a doborât pe italian într-o fază petrecută la jumătatea terenului. Jocul a fost lăsat să continue și, într-o fracțiune de secundă, balonul a ajuns la Mailat, care, angajat de Victor Dican, a reluat în plasă.

VIDEO Eroare de arbitraj la FC Botoșani - FCSB: golul gazdelor, precedat de un fault evident!

>

Reluările oferite de televiziuni au arătat faultul evident al lui Sadiku asupra atacantului roș-albaștrilor. Chiar și așa, Găman a decis validarea golului, în ciuda protestelor din tabăra vicecampioanei

Opinia lui Adrian Porumboiu: „Cred că decizia e corectă”

 La pauza meciului, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a fost contactat telefonic la GSP Live pentru a comenta faza. Declarațiile acestuia:

„Cred că e corectă decizia. Vedem și intervenția VAR-ul, arbitrul era foarte bine plasat. Cele două faulturi presupuse erau chiar în apropierea lui. Ai avut faza în față, ai văzut că nu e nimic. A lăsat jocul să continue, mingea a ajuns în stânga, apoi a venit șutul și golul. 

Prea multe intervenții din cabina VAR și, sincer, niciuna nu era acoperitoare! Nu poți sta încontinuu așa, în ritmul ăsta. N-avea nicio logică să dea fault. Nu e OK să abuzezi prea mult de VAR. E ca și cum te-ai duce la un examen și ai sta doar cu ochiul pe fițuici”. 

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.