Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Jurnaliștii brazilieni atacă naționala Spaniei după eliminarea Germaniei: „Mi s-a părut ciudat. Nu-i păsa dacă pierde”

Spania n-a forțat prea tare în meciul cu Japonia // Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 02 decembrie 2022

Jurnaliștii brazilieni cred că La Roja a acceptat înfrângerea cu Japonia pentru a avea un traseu mai ușor, cu Maroc în „optimi” și, posibil, cu Portugalia în „sferturi”.

Dacă presa spaniolă îi mulțumește Germaniei pentru victoria ei care a salvat La Roja, ziariștii brazilieni sugerează că echipa lui Luis Enrique a acceptat această înfrângere în fața Japoniei (1-2).

„Spania era o altă echipă, dezinteresată”

Doi editorialiști de la UOL Esporte s-au pus de acord că Spania parcă nu a mai vrut să joace la 1-2. Aflat pe stadion, Mauro Cezar Pereira a văzut un comportament straniu al ibericilor din momentul în care niponii au întors rezultatul.

„Am avut sentimentul că Spaniei nu-i păsa dacă pierde. Nu știu dacă să scape de un posibil traseu dificil, să elimine Germania sau ambele variante”, a afirmat sud-americanul. „Dintr-o dată, era o altă echipă, dezinteresată. A primit devreme al doilea gol, avea timp suficient să revină. Mi s-a părut ciudată reacția Spaniei”.

„Urăsc să pun la îndoială onestitatea oamenilor, dar...”

Un alt jurnalist, și mai cunoscut în Brazilia, Juca Kfouri, a comentat în același stil: „Urăsc să pun la îndoială onestitatea oamenilor, dar inabilitatea Spaniei de a pătrunde în careul Japoniei după al doilea gol... A evitat eventualele încrucișări cu Brazilia și Argentina. Ceea ce părea bizar chiar s-a întâmplat.”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de Fotbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.