Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Fotbal, nu soccer! Țările de Jos sunt în sferturi la Mondial, după victoria cu SUA

Țările de Jos - SUA, în „optimile” Campionatului Mondial, live

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 03 decembrie 2022

Țările de Jos s-au impus în fața SUA, scor 3-1, iar batavii s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Americanii au început bine partida și au ratat prima mare ocazie. Christian Pulisic a primit o pasă în interiorul careului, în minutul 3, însă a tras în portarul olandezilor, Andries Noppert. 

Batavii au fost însă cei care au deschis scorul prin Depay (10). Denzel Dumfries a fost găsit excelent în banda dreaptă, și i-a pasat în careu lui Memphis Depay. Vedeta care e mai mult rezervă la Barcelona l-a învins pe Matt Turner cu un șut plasat, la colțul lung, de la aproximativ 14 metri. 

Țările de Jos sunt în sferturi la Campionatul Mondial din Qatar

Același Dumfries a contribuit decisiv și la a doua reușită a batavilor, semnată de Daley Blind. Fotbalistul lui Inter a pasat balonul în mijlocul careului, iar Daley Blind a trimis mingea în plasă, cu piciorul drept, fără șansă pentru Turner. 

Americanii au început bine partea secundă. În minutul 49, Ream a ajuns la o centrare venită din colțul careului. Stoperul lui Fulham a trimis balonul spre poarta lui Noppert, însă Cody Gakpo a reușit să respingă mingea de pe linia porții. Un minut mai târziu, Ream a fost aproape de a-și trimite balonul în propria poartă, după ce a deviat o centrare venită din gheata lui Dumfries. Turner a fost însă la post și i-a ținut pe americani în joc. 

În minutul 75, americanii au ratat o șansă uriașă. Memphis Depay a trimis total aiurea spre propria poartă, Wright a recuperat balonul, l-a driblat pe Noppert, însă Ake a reușit să scoată mingea în corner, de pe linia porții. 

Doar 5 minute de speranță pentru americani

Un minut mai târziu, Haji Wright a reușit să reducă din diferență pentru americani. Christian Pulisic a centrat din banda dreapă, iar atacantul de la Antalyaspor a deviat norocos balonul în poartă.

Doar 5 minute au sperat americanii la revenire. Denzel Dumfries a pecetluit soarta partidei (81). Daley Blind a trimis o centrare din banda stângă, iar fundașul lui Inter, autor a două pase de gol în această seară, a trimis balonul în plasă, nemarcat, din 6 metri.

S-a terminat astfel 3-1 pentru batavi, care vor înfrunta în sferturile de finală câștigătoarea partidei Argentina - Australia.

Țările de Jos - SUA 3-1

Foto: Cele mai spectaculoase fotografii din timpul partidei Țările de Jos - SUA

Țările de Jos - SUA, echipe de start:

Țările de Jos: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind - Klassen - Gakpo, Depay 
Rezerve: Pasveer, Bijlow - Berguis, Bergwijn, L. De Jong, De Ligt, De Vrij, Frimpong, Janssen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylos, Weghorst 
Selecționer: Louis van Gaal

SUA: Turner - Dest, Zimmerbam, Ream, Robinson - McKennie, Adams, Musah - Weah, Ferreira, Pulisic 
Rezerve: Johnson, Horvath - Aaronson, Acosta, Carter, De La Torre, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Scally, Wright, Yedlin 
Selecționer: Gregg Berhalter

Khalifa International Stadium, Ar-Rayyan
Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.