Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Mijlocașul argentinian din fotbalul românesc trăiește cu emoții mari Mondialul: „Hai și alții, nu doar Messi! Brazilia și Franța par a fi înaintea noastră”

Lionel Messi/ foto Imago Images

Articol de Eduard Apostol  —  Saturday, 03 December 2022

Julián Marchioni (29 de ani), mijlocașul argentinian al Iașiului, a scos în evidență că naționala „pumelor” e dependentă de Lionel Messi, solicitând și el ca în momentele de criză și alți jucători să iasă la rampă.

  • Argentina - Australia, în optimi la CM 2022, se joacă azi, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1

Julián Marchioni, 29 de ani, mijlocașul argentinian al lui Poli Iași, nu este entuziasmat peste măsură de faptul că „pumele” au trecut de faza grupelor cu o victorie en fanfare împotriva Poloniei (0-2). Încă nu s-a cicatrizat eșecul cu Arabia Saudită (1-2), cu toate că Messi și compania au mers ceas apoi.

Ce a recâștigat Argentina

Acum, în preajma confruntării cu Australia, de sâmbătă seară, de la ora 21:00, fotbalistul crescut la Estudiantes ia în calcul imprevizibilul, mai ales că, teoretic, diferența de valoare și de prestigiu arată Argentina net favorită. Prea favorită!

„Cred în Argentina până la capăt. Ar fi o rază de lumină pe cerul gri al țării, sfâșiată de probleme economice și debandada instalată în rândul cetățenilor. Totuși, în acest moment, Brazilia și Franța par a fi înaintea noastră. 

Avem nevoie de încredere. Am pierdut cu Arabia Saudită după o serie fulminantă de doi ani și jumătate, acum am recăpătat încrederea în noi. O luăm pas cu pas, nu cred că are rost să ne gândim doar la finală și la trofeu, să nu pierdem din vedere confruntările de până acolo”, a explicat Julián Marchioni pentru Gazeta Sporturilor.

Julian Marchioni/ foto: Instagram @julianmarchioni

Julián Marchioni: „Hai și alții, nu doar Messi!”

Argentina gravitează în jurul lui Messi, însă mijlocașul moldovenilor este de părere că se pune o presiune uriașă pe Leo. „Noi vrem ca Messi să facă tot. E prea mult ca unul singur să facă totul. Problema lui este că e cel mai bun, dar și ceilalți știu asta. 

Da, Argentina a surprins cu câțiva jucători în meciul cu Polonia, dar să vedem cât va ține asta și mai ales în momentele-cheie, de criză, când ar trebui să iasă la rampă și alții, nu doar Messi, Messi, Messi. Brazilia are mai mulți care pot face diferența, nu doar unul. Să dea și ceilalți argentinieni mai mult, nu să aștepte doar de la Leo", a reacționat mijlocașul ieșenilor”.

Ar fi ceva extraordinar ca Argentina să câștige Cupa Mondială. Oricum, este un Mondial atipic, de aici și unele rezultate surprinzătoare, fiindcă a intervenit uzura jucătorilor. Toată lumea ar vrea o finală Argentina - Brazilia sau Messi - Ronaldo. Să ajungem noi acolo și vom vedea

- Julián Marchioni, mijlocaș Poli Iași

14 meciuria adunat Marchioni pentru Poli Iași în acest sezon

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.