Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Sfidare pe teren la adresa sârbilor » Gestul provocator al căpitanului Elveției a inflamat spiritele, după meci, iar FIFA ar putea deschide o anchetă

+7 Foto
Xhaka, cu tricoul cu numele lui Jashari/ foto Imago

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 03 decembrie 2022

Granit Xhaka (30 de ani), căpitanul Elveției, a fost autorul unui gest sfidător imediat după victoria cu Serbia, 3-2, în grupele Campionatului Mondial.

După ce a căutat clinciurile cu sârbii pe tot parcursul meciului, Xhaka a continuat și după meci. El a îmbrăcat invers un tricou pentru ca numele lui Ardon Jashari, coechipierul său de la națională, să apară în față. Granit ar fi asociat intenționat numele colegului său cu cel al lui Adam Jashari, fondatorul Armatei de Eliberare a Kosovo, cel care a luptat împotriva Serbiei în războiul iugoslav. El a fost ucis de sârbi în 1998.

+7 Foto
foto Imago

Xhaka, elvețian de origine kosovară, a urmărit prin acest gest să-i provoace pe sârbi, potrivit Express.uk. Jashari este un nume venerat de albanezi și kosovari, pentru că a luptat pentru independența fostului stat iugoslav.

Xhaka ar putea face subiectul unei anchete FIFA, potrivit sursei menționate.

Xhaka a încercat să găsească explicații la final

Xhaka a negat că ar fi purtat tricoul lui Jashari din motive politice. Mijlocașul lui Arsenal susține că a vrut doar să își arate suportul pentru tânărul său coleg, Ardon Jashari (20 de ani).

„Gestul meu nu are legătură cu politica. Am vrut doar să îmi arăt sprijinul pentru colegul meu. Este un tânăr venit de curând în anturajul naționalei și are nevoie de susținere. Petrec mult timp cu Jashari. Și eu am fost nou la echipă, știu cum e”, a declarat Granit Xhaka, potrivit BEIN Sports.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.