Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Fostul internațional român sub contract cu Al Sadd a urmărit din tribună Elveția - Serbia și a tras concluziile: „Doar așa putem profita peste 7 luni”

Elveția - Serbia/ foto Imago Images

Articol de Remus Răureanu  —  sâmbătă, 03 decembrie 2022

Ovidiu Stângă a urmărit din tribună meciul Elveției cu Serbia, unul pe care viitoarea adversară a tricolorilor în preliminariile Euro l-a câștigat cu 3-2. El speră să mai regreseze elvețienii și să mai progreseze măcar un pic românii

  • Remus Răureanu, reporter special GSP, se află la Campionatul Mondial și transmite cele mai importante informații din Qatar

Ovidiu Stângă lucrează în centrul de tineret de la Al Sadd și a asistat vineri seară la victoria Elveției cu Serbia, 3-2.

Fostul internațional a realizat un scurt raport despre jocul elvețienilor: 

„În afara începutului meciului, în care a ratat două ocazii într-o singură fază, Elveția a fost «ceas», i-a ieșit tot ceea ce și-a propus. Mi-a plăcut foarte mult vârful, Embolo, a marcat și a avut o mobilitate grozavă, a ajutat toată echipa. Mijlocul Xhaka-Freuler e, de asemenea, foarte bun. Apărarea nu pare să fie la nivelul celorlalți jucători”.

Stângă: „Am putea profita de un eventual regres al Elveției”

Stângă crede că prestația neinspirată a adversarilor i-a ajutat pe elvețieni: „Serbia ar fi trebuit să abordeze meciul altfel, la ce jucători are. Să fi fost o echipă mai compactă, atacanții să fi ajutat mai mult. Mijlocul sârbilor a fost foarte slab, cu distanțe mari între jucători”.

Olteanului îi e greu să-și imagineze cum ar putea să mai regreseze fotbalul românesc: „Noi am trecut de la bine la rău, la mai rău. Mai jos de atât îmi e greu să-mi dau seama unde am putea ajunge.

Cred că e maximum ce poate face generația aceasta a Elveției, sunt câțiva jucători care s-ar putea să regreseze, pentru că au mai înaintat în vârstă. Iar primul meci al nostru cu elvețienii va avea loc peste șapte luni, deci am putea să profităm atunci de un eventual regres al lor.

Teoretic, dacă punem pe hârtie numele jucătorilor, Serbia ar fi trebuit să joace măcar în sferturi, dar îi știm pe sârbi cum sunt, și ei sunt ca noi, din partea aceasta a Europei”.

Ovidiu Stângă

VIDEO. Cum a fost atmosfera din tribune la SERBIA - ELVEȚIA:

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.