Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Franța e în sferturi! Polonia, răpusă de Giroud și Mbappe » Lewandowski a marcat în 90'+9

+16 Foto
Franța a învins-o pe Polonia, scor 3-1, în a treia optime de finală de la Campionatul Mondial din Qatar.

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 04 decembrie 2022

Franța a învins-o pe Polonia, scor 3-1, în a treia optime de finală de la Campionatul Mondial din Qatar. Cu a doua „dublă”, Kylian a ajuns la cinci goluri și poate deveni golgheterul acestui turneu final. Execuțiile sale au fost chiar imparabile pentru Szczesny.

Lewandowski putea deschide scorul în minutul 21, dar n-a cadrat un șut de la marginea careului ('21). Campioana mondială a replicat cu o fază în viteză, centrarea lui Dembele a fost prea puternică însă pentru ca Giroud să ajungă la timp și să împingă balonul în plasă ('28). 

Franța e în sferturile Campionatului Mondial, după 3-1 cu Polonia

În continuare, naționala lui Michniewicz a ratat de 3 ori la aceeași fază! Piotr Zielinski și Kaminski au fost anihilați de Lloris și Varane, de două ori de pe linia porții ('37). 

Franța avea să deschidă scorul chiar înainte de pauză. Mbappe l-a servit ideal pe Giroud, iar atacantul lui AC Milan a semnat reușita #52 la națională, devenind astfel cel mai bun marcator all-time al reprezentativei Cocoşului Galic. O reușită la 36 de ani și 65 de zile. Doar trei alți marcatori erau mai în vârstă în istoria Mondialelor decât atacantul Milanului.

Franța s-a distrat în partea secundă, când Polonia nu a mai avut forța să revină. Mai întâi, superexecuția lui Giroud - „foarfecă” de la circa 13 metri - a fost anulată de o decizie controversată a arbitrilor. 

După ce a oferit assist, e rândul lui Mbappé să scuture plasa. Pe contraatac, Kylian primește pasă de la Dembélé și îl execută de la marginea careului cu un șut sub transversală. Și el depășește ștachete de precocitate. La 23 de ani și 349 de zile, devine cel mai tânăr jucător care ajunge la opt goluri înscrise la CM! L-a depășit pe celebrul Eusebio, 24 de ani și 182 de zile, la ediția din 1966. Și, tot în acest ritm, are toate șansele să îl lase în spate și pe Klose.

Este loc însă și pentru o "dublă" pentru KM10. Schimbă colțul și, cu o execuție în diagonală la vinclu, face 3-0. Penalty-ul cu VAR transformat de Lewandowski, după repetare, contează doar în statistici. 3-1.

FINAL. Franța - Polonia 3-1

  • Au marcat: Giroud '44, Mbappe '74, '90+1 / Lewandowski '90+9 - pen.
  • Click AICI pentru statistici

Echipele de start:

Franța: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, L. Hernandez - Griezmann, Tchouameni, Rabiot - O. Dembele, Giroud, Mbappe
Rezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Mandanda, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout
Selecționer: Didier Deschamps

Polonia: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski - Krychowiak - Kaminski, Zielinski, Szymanski, Frankowski - Lewandowski
Rezerve: Bednarek, Bielik, Grabara, Grosicki, Gumny, Jedrzejczyk, Milik, Piatek, Skoras, Skorupski, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Stadion: Al Thumama Stadium (Doha)
Arbitru: Jesús Valenzuela Sáez (Venezuela)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.