Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Cutremur la „naționala” Germaniei! I-au fost imputate toate cele 3 dezastre ale nemților și a fost dat afară

Oliver Bierhoff // Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 06 decembrie 2022

Oliver Bierhoff, 54 de ani, managerul reprezentativei Germaniei, a reziliat contractul cu Federația, după 18 ani. I-au fost reproșate toate cele 3 dezastre ale nemților: eliminarea din grupe la CM 2018 și 2022, și din „optimi” la Euro 2021.

A căzut primul cap după eliminarea prematură a Germaniei de la Mondiale. Managerului Mannschaftului, Oliver Bierhoff, i-a fost reziliat contractul scadent în 2024. Fostul internațional, campion european în 1996, deținea funcția tocmai din 2004!

 Bierhoff fusese însărcinat de Federație (DFB) să readucă naționala în fruntea fotbalului mondial, însă a eșuat complet, chiar dacă acum un an și jumătate a schimbat și selecționerul, Joachim Loew cu Hansi Flick: eliminare din faza grupelor la Mondialele din 2018 și 2022, eliminare în "optimi" la ultimul Euro, cel din 2021.

„Cu un asemenea «palmares», niciun manager din Bundesliga n-ar fi rămas în funcție”, a comentat tabloidul Bild.

„După 18 ani în funcții de responsabilitate la Federația Germană de Fotbal, am demisionat din funcția mea de director general al echipelor naționale și al Academiei cu efect imediat. Am ajuns la un acord cu președintele Bernd Neuendorf. Pregătesc calea pentru stabilirea unor noi direcții. Unele decizii în care am crezut nu s-au dovedit a fi corecte. Nimeni nu regretă asta mai mult decât mine. Îmi asum responsabilitatea pentru asta” - sună comunicatul remis presei de Bierhoff însuși.

Același Bild speculează că în locul său ar putea fi adus coechipierul din 1996, Matthias Sammer: „El a demonstrat deja că poate stimula antrenorii la performanță maximă în cel mai scurt timp posibil. În 2012, FC Bayern era în ruină. Pierduse titlul, Cupa Germaniei și Liga Campionilor. 

Antrenorului Heynckes i s-a permis să rămână, Sammer ca nou director sportiv a fost completarea ideală. Rezultatul? Tripla un an mai târziu. Dacă DFB îl convinge să vină e soluția ideală. Peste 18 luni avem Euro la noi acasă!”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.