Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Englezii văd pete verzi! » Controversă de Dosarele X la Mondial: ce acuză „naționala” lui Southgate și cum răspunde FIFA

+8 Foto
Echipamentele jucătorilor Angliei au prezentat pete verzi artificiale în meciul cu Senegal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 decembrie 2022

Englezii se plâng că au pete verzi pe echipamente la finalul meciurilor de la Campionatul Mondial, un indiciu că organizatorii ar vopsi gazoanele pentru a acoperi bucățile deteriorate. FIFA a venit cu un răspuns rapid în această controversă.

După „optimea” dintre Anglia și Senegal, meci câștigat de englezi cu 3-0, elevii lui Gareth Southgate, echipați în alb, au avut tricourile pline de urme verzi.

Controversă de Dosarele X la Campionatul Mondial: cum răspunde FIFA 

Ca atare, a luat naștere teoria că organizatorii ar vopsi suprafața de joc pentru a acoperi imperfecțiunile.

A urmat reacția FIFA. Forul condus de Gianni Infantino susține că doar bucățile de gazon din zonele de încălzire sunt vopsite, potrivit Daily Mail.

Anglia - Senegal s-a disputat pe stadionul Al Bayt. A fost al șaptelea meci de la acest Mondial găzduit de arena din Al Khor, în formă de cort de beduini.

Cu 10 meciuri rămase de jucat la Mondial, majoritatea gazoanelor suferă. Deteriorarea suprafețelor de joc este evidentă în special în fața porților. 

Pentru Anglia urmează sfertul de finală cu Franța, programat sâmbătă, 10 decembrie, la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1.

Mai multe știri de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.