Mihaela Evi (34 de ani), de la junioarele Gloriei Bistrița, considerată cea mai sexy antrenoare din România, a povestit de ce postează pe Instagram, cum a avut de pierdut în carieră din cauza social media și cum a ajuns să se amuze pe seama unor mesaje de tipul celui transmis de un copil ce a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani.
Mihaela Evi, 34 de ani, este considerată cea mai sexy antrenoare din sportul românesc. Pe lângă activitatea ca antrenor de handbal, având acum patru formații de junioare la Gloria Bistrița, evidențierea unor momente de pe parchet și a faptului că a câștigat în trecut mai multe trofee la junioare, pe când activa la Târgu Mureș, Mihaela strânge mii și mii de like-uri la postările în care pozează provocator.
Bucureșteancă la origini, dar cu un ton de ardeleancă după atâția ani petrecuți în Transilvania, Mihaela își știe puterea farmecelor și a navigării în social media, dar a mărturisit în cadrul interviului acordat Gazetei Sporturilor că vrea să fie analizată după munca pe care o prestează în handbalul juvenil.
Este căsătorită cu Claudiu Evi, șeful Centrului de juniori de la Bistrița, cu care a făcut echipă și la Târgu Mureș, când au deținut un club privat. Are un băiat de 10 ani, Claudiu Mihai, iar o fetiță se va naște la finele lui februarie 2023. Mihaela este de 14 ani în sectorul juvenil, iar la finalul lui septembrie 2022 a intrat în conflict fățiș cu FR de Handbal, după ce a acuzat arbitrajul la meciul echipei sale cu Arena Târgu Mureș (37-37), amenințând la acea dată că s-a săturat de „o mare mizerie” și vrea să se retragă din această activitate.
Mihaela Evi: „Am fost hotărâtă să renunț, dar antrenez patru grupe de junioare”
- Mihaela, ce faci, te-ai retras din handbal, așa cum ai amenințat atunci, sau a fost doar supărare de moment?
- Atunci a fost doar picătura ce a umplut paharul, am mai trăit multe dezamăgiri și frustrări în ani de handbal. Fiind și însărcinată, am zis că e mai bine să iau o pauză. Am fost hotărâtă să renunț, dar antrenez patru grupe de junioare, iar copiii se atașează mult de profesorul lor. După aceea, se simt părăsiți. De exemplu, de curând, într-o noapte, soțul meu, Claudiu, a ajutat două fete care se simțeau rău din punct de vedere medical.
- Mai ai ceva reproșuri de făcut?
- Nu, probabil, la un moment dat, mă voi întâlni cu cei implicați și le voi spune față în față. Nu vreau să ne mai facem sânge rău acum.
„Nu vin rujate, se grăbesc acasă să strângă fânul”
- Ce vrei tu de la meseria ta din handbal?
- Am ajuns la Bistrița după un deceniu petrecut la Târgu Mureș, la un club privat, al nostru, unde am câștigat aproape tot ce se putea câștiga. Fiind club privat, eram doar pe banii părinților, ceea ce nu e OK. La Bistrița, strângem cei mai buni copii din oraș și din satele din județ. Eu antrenez fete de clasa a VIII-a și a IX-a, dar fetele mele își ajută părinții la muncile de acasă. De la chestii simple în casă până la a da de mâncare la animale. Nu vin machiate, rujate, n-au timp, se grăbesc să ajungă acasă să strângă fânul.
- Și antrenorii, și părinții acuză că nu-și mai dau interesul copiii. Tu cum resimți?
- Copiii care vin pentru performanță, nu fiindcă îi trimit părinții și le plătesc orele, sunt mai determinați, iau mai în serios acest sport. Dacă le-aș trezi la ora 2:00 noaptea să facă antrenament, ar fi cele mai fericite. Totuși, la fete sunt și mai mari tentațiile, gagicile astea frumoase de pe Instagram sau TikTok sunt considerate un ideal. Dar sunt norocoasă, fetele astea ale noastre sunt cuminți. Eu le-am scos dintr-un mediu unde munceau, au animale, au treabă prin gospodărie, nu cred că aveau timp să se machieze, să stea pe telefon.
Mihaela Evi: „Fac și postări plătite”
- Tu cum manageriezi situația cu micile handbaliste după ce te văd pozând sexy pe Instagram? - Am făcut o discuție vizavi de alimentație cu preparatorul fizic de la Federație, întrucât ele mâncau prea mult foietaje între două antrenamente. Am discutat, printre altele, și despre timpul petrecut pe rețelele de socializare. Și le-am întrebat: "Câte dintre voi fac bani din postările pe rețelele de socializare?". Și nu înțelegeau. Apoi, le-am spus: "Dacă nu faceți voi bani, fac alții bani de pe urma voastră!". Apoi, le-am zis cât timp petrec eu pe Instagram. Foarte puțin, chiar dacă nu pare! Nu stau mai mult de o oră pe zi, iar fetele-mi ziceau că stau 4-5-6 ore pe Instagram și pe TikTok. Eu intru pe rețelele de socializare și pentru a ține legătura cu elevele mele. Îmi și place, sunt pasionată de fotografie, dar nu e viața mea!
- Tu câștigi din postările pe care le faci?
- Da. Fac și postări plătite, dar nu e activitatea mea principală. Fiind și pe partea de sport, refuz multe cereri de a face reclame, la băuturi, la țigări, la pariuri etc. Aș fi putut face mai mulți bani din activitatea online decât din sport. Dar nu ar fi OK. Nu e normal eu să le țin prelegeri fetelor, iar apoi să fac reclamă la țigări. Da, e o tentație pentru fete să facă bani ușor, cu un cont pe OnlyFans, apoi să-și ia casă la 20 de ani pentru că-și pun poze dezbrăcate. Noi credem în faptul că mai bine domnișoarele fug la sală să facă sport. "Ține și de părinți cât stau copiii pe social media"
- E greu să le explici care e diferența? Sunt bani ușor de câștigat, dar totul are un preț.
- Depinde și de educația de acasă. De aceea cred că la handbal, la sport, rămân copiii determinați, puternici, care vor să facă lucruri bune în viață. Avem două fetițe de clasa a VIII-a, de la Timișoara, de la 400 și ceva de kilometri, stau singure la internat, e clar că acești copii vor să facă ceva deosebit.
- Ți se pare că aceste rețele de socializare dăunează copiilor din ziua de azi?
- Vorbesc și din punctul de vedere al părintelui, cu un copil de 10 ani. Mai învață o limbă străină, engleza de exemplu. Apoi, comunicarea de pe grupurile WhatsApp este în regulă, interacționează, se ajută. Eu îi pun fiului meu limită de timp în vacanță, în privința accesului la telefon, pentru a petrece mult timp afară, la joacă. Ține de părinți.
De ce nu i-a urmat Cristinei Neagu
- Ai fost colegă de generație cu Cristina Neagu, dar cariera ta s-a încheiat brusc din cauza unei accidentări complicate. Te-ai gândit.......
- Da, din București amândouă, dar nu din aceeași echipă. În acea generație, de excepție, pe lângă Cristina, au mai fost 20 de jucătoare de top. Poate că la mine a fost o piedică faptul că am fost foarte răsfățată de părinți acasă. Iar când m-am mutat de acasă la Târgu Mureș, singură, nu știam să gătesc, nu știam nimic. În prima jumătate de an de acolo, am mâncat doar "ochiuri" cu cartofi prăjiți. Și-am schimbat șase antrenori! N-am mai progresat deloc. În plus, jucătoarele erau pe salarii, pe prime de goluri, fiecare era pentru el, nu stătea să-mi explice mie. M-am ales cu hematoame, așa că am renunțat. L-am cunoscut pe Claudiu, soțul meu, la Mureș, am zis să rămân în oraș, să facem un club privat de handbal.
- Te-ai gândit să treci de la a fi antrenoare de copii la senioare?
- Da, când am plecat de la Mureș am avut ceva discuții. Dar având și copil mic, cu școală, mi-ar fi greu să antrenez la senioare. Nu există stabilitate, când e bine, e meritul tuturor, când e rău, e vina ta. N-aș putea să stau să mă mut din șase în șase luni în alt oraș, cu serviciul.
VIDEO. Interviu cu Mihaela Evi: „Am avut de pierdut din cauza postărilor”
- Ai imaginea asta de cea mai sexy antrenoare din România. Tu cum te vezi în oglinda ta?
- Am 34 de ani acum, cred că am fost mai frumoasă și mai sexy de atât. Poate că acum 10 ani nu erau atât de populare rețelele de socializare. Pentru mine e mai important mediul sportiv. Sunt destul de bătrână, în concepția mea, nu mai stau să mă consider strălucitoare. Eu vreau să fiu Mihaela Evi, antrenoare de handbal. Da, îmi place și să pozez, glamour, dar asta nu e de ieri, de azi.
- Îți faci reclamă pe Instagram?
- Nu, pe plan profesional nu mă ajută. Am avut de pierdut din cauza postărilor pe Instagram. Pe fetele pe care le antrenez le ajută, să vadă că pot face și handbal, pot fi și femei frumoase. Zece ani la Mureș am câștigat toate competițiile posibile, dar nu mă băga nimeni în seamă. Mai analizată am fost că am pozat sexy sau în nu știu ce ipostază.
Mihaela Evi: „Simt multă hatereală”
- Primești mai multe like-uri în ultima perioadă sau hate-uri?
- Ooo, simt multă hatereală. Noi, românii, suntem buni la asta. Mulți oameni din handbal bagă bățul prin gard. Acum șase ani am fost propusă să iau un lot național de junioare. Și s-a considerat că eram prea tânără, asta s-a zis. Păi, nu era bine că eram tânără și pasionată să fac ceva?! Apoi, acum un an, am auzit că sunt prea pasionată de părul meu, de corpul meu. Dacă am timp și să fac performanță la copii și să mă spăl pe cap din două în două zile ca să postez nu știu cum, atunci înseamnă că fac lucrurile bine!
- Simți că ești analizată mai nou prin prisma postărilor pe Instagram?
- Da, da. M-am obișnuit să pătimesc. În România, întotdeauna e ceva de comentat, că de ce mă spăl prea mult pe păr, că de ce am unghiile făcute, de ce am șosete de compresie roz. La început, eram afectată, am tot răspuns, dar am realizat că degeaba discuți cu unii din spatele conturilor false din social media.
6 titluride campioană națională și de 3 ori vicecampioană națională sunt performanțele Mihaelei Evi pe plan intern ca antrenoare. Plus alte trei trofee internaționale la diverse competiții
Mihaela Evi: „Mi-a scris un copil dacă trimit poze nud pe bani”
- Ți-aduci aminte de un comentariu hazliu pe rețelele de socializare?
- În ultima vreme, am început s-o iau în glumă. Mă amuză. Deunăzi mi-a trimis un copil mesaj, puteam să-i fiu mamă, și-mi scria dacă trimit poze nud pe bani! L-am întrebat dacă s-a băgat alocația. Ce să-i răspunzi?! "Lasă că te apuci de videochat!", scriu oameni care habar n-au cine sunt eu cu adevărat. Și mama a ajuns să-mi spună să nu mai fac, să nu mai vorbesc. Dar de ce?! Este OK să pozez, să mă spăl pe cap o dată la două zile, eu nu mă duc la oameni să le spun că le-a dat ciorba în foc!
- Primești propuneri indecente cu duiumul?
- Da, primesc. Destul de multe.
- La contul tău precizezi că ai soț, că ai copil.
- Nu-i deranjează. Poate asta e atractiv. Oamenii ar trebui să ajungă să mă cunoască. Și eu admir niște fete wow, frumoase, de pe Instagram, dar nu m-ar face fericită să fac asta ca meserie. Primesc și multe cereri în căsătorie! Deși scrie pe contul meu că sunt măritată. I-am răspuns unuia că o să-mi întreb soțul, nu s-a prins de idee. Eu nu sunt influencer, deși îmi place fotografia și să am grijă de mine, dar iubesc prea mult handbalul.
„Soțul e fotograful și cel mai bun sfătuitor”
- Soțul ce zice?
- La început, nu-i plăcea, dar acum mă încurajează. Chiar îmi zice: "Vezi că n-ai postat de mult!". Soțul este fotograful meu, cel mai bun sfătuitor. Mă încurajează fiindcă știe că e o parte din mine și-mi place chestia asta. Cine știe cât mai ține? Am 34 de ani, un copil pe drum, poate peste doi ani nu mai pot poza glamour.
- Ce le transmiți haterilor?
- Că și eu am momente de supărare, iar dacă sunt unele momente frumoase, pe care le exprim pe Instagram, atunci să le ia ca atare. Iar dacă te distrezi pe seama cuiva, care nu merită, nu te face să te simți mai puternic, până la urmă.
38.000de urmăritori are antrenoarea pe contul personal de Instagram
Partea pe care o vedeți pe rețelele de socializare, glamour, face parte din mine. Sunt și femeie. Dar pe partea profesională contează că reușesc să creez echipe oriunde activez. Am consumat mulți nervi explicându-le oamenilor că merit să fiu analizată după performanțe.
Le transmit fanilor mei de pe Instagram să se uite mai mult la handbal și mai puțin la fețele frumoase. Eu consider că am o comunitate cu oameni echilibrați, puțini hateri, din fericire. Cred că datorită postărilor mele am atras mulți copii la handbal
Nu vreau să fie al doilea job, cel de pe social media. Pentru mine e doar un hobby. Îmi place să mai montez video-uri, însă nu fac din asta meserie. Postez la anumite ore, că sunt anumiți algoritmi, dar sunt și zile în care nu public nimic.
Admir oamenii asumați și femeile gen Mihaela Rădulescu, care au făcut doar ceea ce și-au dorit. Păcat că sunt judecată că mă spăl prea des pe cap sau merg prea mult la sală, în loc să fiu analizată după handbal.
- Mihaela Evi
Președintele Consiliului Județean din Bistrița, Radu Moldovan, a dorit foarte tare să pună bazele unei academii aici. De aceea Bistrița a ajuns să fie cel mai mare club de juniori din țară, ca și număr de copii legitimați, avem junioare 1, 2, 3, 4 și 5, plus grupe de inițiere în mediul rural.
- Mihaela Evi
{{text}}