Publicitate

Trucuri şi sfaturi care te vor ajuta să optimizezi iluminarea casei tale

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 07 decembrie 2022

Iluminarea adecvată poate face o casă mai primitoare, mai atractivă şi mai confortabilă, facilitând activităţile cotidiene. De asemenea, iluminarea este un factor esenţial pentru designul interior, fiind un element care poate face atmosfera mai plăcută, conferindu-i eleganţă, stil, rafinament şi punând în valoare decoraţiile şi operele de artă. Iar acest lucru se poate realiza uşor şi fără consum mare folosind corpurile de iluminat şi becurile moderne care încorporează tehnologie de ultima generaţie.

Iluminarea casei începe din exterior

Dacă ţi-ai propus să îmbunătăţeşti iluminarea casei tale, va trebui să începi din exterior. În magazine online precum shopeo vei găsi corpuri de iluminat de exterior moderne care pot fi alimentate de la soare. Acestea se încarcă în timpul zilei şi sunt utile pentru a lumina căile de acces, intrările şi zonele în care se doreşte creşterea vizibilităţii. 

Iluminarea exterioară nocturna nu numai că va spori securitatea casei tale, ci o va face şi mai atractivă. De asemenea, are rolul de a pune în valoare grădina, spaţiile verzi şi detaliile arhitectonice. Şi, dacă nu ai experienţă în domeniu şi nu ştii de unde să începi pentru a îmbunătăţi iluminarea exterioară a casei tale, poţi apela la specialişti în domeniu. 

Iluminarea exterioară - beneficii considerabile

Folosind corpuri de iluminat alimentate cu energie solară sau cu LED-uri, vei putea face schimbări majore cu preţuri mici, iar acest lucru este însoţit de numeroase beneficii. Astfel, poţi lumina şi terasele şi zonele de relaxare şi divertisment, făcându-le funcţionale, atractive şi sigure. 

Pentru a lumina căile de acces şi intrările, poţi folosi corpuri de iluminat cu senzori de detectare a mişcării. Astfel, accesul către casă se va face în cele mai bune condiţii, nu mai trebuie să îţi faci griji în legătură cu stingerea luminilor pe timp de zi şi, totodată, creşti şi nivelul de securitate al casei.

Dar hai să trecem la iluminarea interioară şi să vedem ce poţi face pentru a o îmbunătăţi!

Alege pentru fiecare cameră un corp de iluminat principal

Când alegi corpuri de iluminat pentru interior, începe prin a găsi câte unul principal pentru fiecare cameră. Acesta va fi punctul focal de la care vei începe configurarea iluminării, adăugând corpuri de iluminat mai mici în poziţiile cheie din cameră. Poţi opta pentru un corpuri de iluminat de tavan, candelabre, lămpi de masă, aplice sau lămpi de podea. Pentru a obţine iluminarea optimă, rămâne doar să aplici principiul stratificării luminii, adică să foloseşti iluminarea pe diverse niveluri. 

Dotează fiecare cameră cu corpurile de iluminat necesare

Corpurile de iluminat nu trebuie să copleşească încăperea în care sunt montate. Pentru a eficientiza zonele funcţionale, poţi apela la spoturi şi lămpi de masă poziţionate în poziţiile optime. De asemenea, poţi folosi luminile de accent pentru a atrage atenţia şi a pune în valoare lucrările de artă sau piesele centrale cum ar şemineul să canapeaua. 

Înlocuieşte becurile vechi cu becuri noi cu consum redus

Şi, dacă tot te ocupi de modernizarea iluminării casei, nu trebuie să uiţi să o faci cât mai eficient din punct de vedere energetic. Înlocuieşte toate becurile vechi cu becuri noi cu consum redus şi montează întrerupătoare care îţi permit controlul nivelului de lumină şi al ambientului din fiecare cameră. De asemenea, schimbă corpurile de iluminat şi ventilatoarele de tavan cu accesorii noi cu consum cât mai mic şi aspect modern. 

Implementează soluţiile inteligente de iluminare a casei

Pentru a reduce consumul, dar şi a putea controla iluminarea casei de la distanţă, ia în considerare utilizarea tehnologiei caselor inteligente. Astfel, va deveni posibil să controlezi luminile din exterior şi din interior printr-un singur dispozitiv de control sau prin smartphone. Şi, atunci când nu eşti acasă, poţi programa de la distanţă luminile exterioare să se aprindă şi să se stingă automat la o anumită oră pentru a creşte nivelul de securitate a casei. 

Crează un plan realizabil în funcţie de buget

Dacă bugetul de care dispui este limitat şi nu îţi permite să pui în aplicare tot planul, poţi face lucrurile pas cu pas, înlocuind corpurile de iluminat pe măsură ce ai banii necesari. Totodată, poţi lua în considerare posibilitatea de a înlocui doar abajururile sau globurile - acest lucru poate schimba radical lumina şi ambientul din interiorul casei. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.