Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

E fumător înrăit, dar a setat recorduri impresionante la Campionatul Mondial » Povestea atipică a maratonistului Croației

Marcelo Brozovic e un fumător înrăit

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 decembrie 2022

Marcelo Brozovic (30 de ani), mijlocaș indispensabil pentru Croația la Campionatul Mondial, setează recorduri impresionante în materie de kilometri alergați, în ciuda faptului că nu are o viață extrasportivă tocmai exemplară.

  • Croația - Brazilia, primul „sfert” de la Campionatul Mondial, se dispută vineri, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.

Marcelo Brozovici a stabilit un nou record mondial la distanța parcursă pe teren la meciul cu Japonia. În 120 de minute a acoperit 16,7 km. Vechiul record îi aparținea tot lui.

Legitimat la Inter din 2015, Brozovic impresionează lumea fotbalului deși în „CV-ul” său are și câteva escapade legate de plăcerile sale vinovate. În ultimii ani, experimentatul fotbalist născut la Zagreb nu s-a ferit să apară în spațiul public în diverse ipostaze controversate, legate de consumul de alcool sau țigări, două dintre viciile de la care cu greu se abține.

Marcelo Brozovic e un fumător înrăit, nu a ascuns niciodată hobby-ul său nociv, însă disponibilitatea remarcabilă la efort l-a ferit de sancțiuni drastice din partea antrenorilor săi.

Brozovic, în timpul Mondialului din 2018, unde croații au ajuns până în finală

Marcelo Brozovic, maratonistul Croației la Campionatul Mondial

Marcelo Brozovici continuă să impresioneze prin capacitatea sa extraordinară de efort. Mijlocașul de 30 de ani îi obișnuise deja pe tifosii lui Inter cu cifrele sale ieșite în comun, fiind jucătorul din Serie A care aleargă cel mai mult. Închizătorul croat nu a ratat niciun minut la turneul final din Qatar, pentru că selecționerul Zlatko Dalici știe că se poate baza pe el și 120 de minute, cum s-a întâmplat la „optimea” cu Japonia.

Precedentul record îi aparținea și data de la precedenta Cupă Mondială. În urmă cu patru ani,la Moscova, la semifinala CM contra Angliei (1-1, 2-1 după prelungiri), mijlocașul născut la Zagreb se oprise în minutul 120 la 16,33 kilometri.

VIDEO Toate informațiile înaintea „sfertului” Croația - Brazilia

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.