Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

„De ce nu a fost eliminat? Pentru că e Messi” » Revoltă pentru faza controversată în care arbitrul l-a iertat pe Messi

+21 Foto
Hențul comis de Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 decembrie 2022

Lionel Messi (35 de ani) a scăpat nepedepsit după un henț comis în minutul 55 al meciului Țările de Jos - Argentina (2-2, 3-4 d.pen.). Ulterior a încasat un cartonaș galben, iar multe persoane susțin că ar fi trebuit eliminat.

Argentina a ajuns în semifinalele Mondialului în mare parte datorită lui Lionel Messi. Cu gol și assist, apoi penalty transformat, „Puricele” și-a călăuzit echipa către a patra ei semifinală de Mondial din istorie.

Dar mulți oameni susțin că Messi nu ar fi trebuit să mai fie pe teren în prelungiri.

Lionel Messi, iertat de cartonaș galben în Țările de Jos - Argentina

În minutul 90+10, înainte de lovitura liberă din care olandezii au egalat, Messi a primit cartonaș galben pentru proteste. Singurul lui cartonaș galben din meci. Dar mulți utilizatori Twitter consideră că Messi trebuia sancționat și ceva mai devreme, în minutul 55, când a comis un henț intenționat, ca la baschet, la mijlocul terenului.

Hențul comis de Lionel Messi în minutul 55

Dacă ar fi fost sancționat cu galben de atunci, așa cum se întâmplă în mod normal la astfel de gesturi, un al doilea galben ar fi dus la eliminarea lui Messi.

Iată câteva dintre reacții:

  • „Cred că Țările de Jos au fost tratate incorect în câteva rânduri. Cum de nu a primit Messi galben pentru acel henț?” - Sunny Edwards, boxer 
  • „Messi ar fi trebuit eliminat pentru un al doilea galben, dar în mod miraculos nu a primit cartonaș pentru un henț pe cât de intenționat se poate” - Sam Cunningham, redactor-șef al ziarului britanic „i” 
  • „Cum de nu a primit Messi galben acolo?” - Sean Ingle, reporter The Guardian 
  • „Penalty-ul primit de Argentina este unul dintre cel mai ușor acordate în vremurile recente. Multe faze 50-50 au fost fluierate pentru Argentina, mai ales acel henț ridicol al lui Messi” - Dan Hajducky, ESPN 
  • Lionel Messi nu a primit galben pentru acel henț intenționat... pentru că este Messi” - Bet9ja, agenție nigeriană de pariuri 
  • „Messi nu trebuia să fie pe teren. Trebuia să primească un al doilea galben, implicit roșu” - Piers Morgan, jurnalist britanic

„Central” la Țările de Jos - Argentina a fost ibericul Mateu Lahoz. A fost decizia acestuia să nu-l sancționeze pe Messi. Cei din camera VAR nu puteau interveni decât dacă considerau că infracțiunea lui Messi ar fi meritat cartonașul roșu. 

Și Virgil Van Dijk a fost iertat de arbitru

Mateu Lahoz nu a fost indulgent doar cu Messi, ci și cu Virgil Van Dijk, căpitanul naționalei Țărilor De Jos.

În minutul 89, Leandro Paredes a trimis mingea intenționat către banca rivalilor, provocând o altercație pe teren. Van Dijk a avut o intervenție dură la adresa argentinianului. A intrat violent în acesta și l-a doborât. Dar nu a fost avertizat de central. 

 

 

Victorioasă cu Țările de Jos la penalty-uri, Argentina a devenit echipa cu cele mai multe victorii la lovituri de departajare din istoria Campionatului Mondial, 5 din 6 ocazii.

Mai multe știri despre Țările de Jos - Argentina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.