Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Final de drum pentru Cristiano Ronaldo: „Ieri s-a încheiat visul. Dar vreau să vă transmit ceva”

+18 Foto
Cristiano Ronaldo // Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 11 decembrie 2022

Cristiano Ronaldo (37 de ani), căpitanul Portugaliei, a oferit prima reacție după eliminarea lusitanilor de la Campionatul Mondial din Qatar, 0-1 în sfertul de finală cu Maroc.

Indirect, Ronaldo a confirmat că aceasta a fost ultima sa participare la un Campionat Mondial. Își va încheia cariera fără a îndeplini marele obiectiv, câștigarea competiției supreme din fotbalul internațional.

Prima reacție a lui Cristiano Ronaldo după Maroc - Portugalia 0-1

Să câștig Campionatul Mondial pentru Portugalia a fost cel mai mare și mai ambițios vis al carierei mele. Din fericire, am câștigat multe titluri internaționale, chiar pentru Portugalia, dar să pun numele țării noastre la cel mai înalt nivel internațional era cel mai mare vis al meu.

Și am luptat pentru el. Am luptat mult. La cele 5 Campionate Mondiale la care am jucat în 16 ani, mereu alături de jucători grozavi și susținuți de milioane de portughezi, am dat totul. Am lăsat totul pe teren. Nu mi-am întors spatele de la luptă și nu am renunțat la visul meu.

Din nefericire, ieri s-a încheiat visul. Nu există motiv pentru a reacționa la cald. Vreau să vă transmit că știu că s-au scris multe, s-au speculat multe, dar dedicarea mea nu s-a schimbat în niciun moment. Am fost întotdeauna un jucător în plus care a luptat pentru visul tuturor, și nu le-aș fi întors niciodată spatele coechipierilor mei și țării mele.

Momentan, nu mai sunt multe de spus. Mulțumesc, Portugalia. Mulțumesc, Qatar. Visul a fost frumos cât a durat... acum trebuie să așteptăm pentru ca timpul să fie un îndrumător bun și să le permită tuturor să tragă propriile concluzii.

- Cristiano Ronaldo, Portugalia

Ronaldo a înscris un singur gol în cele 5 apariții de la acest Mondial, din penalty, la 3-2 cu Ghana. Meciurile eliminatorii, 6-1 cu Elveția și 0-1 cu Maroc, le-a început ca rezervă. 

Mai multe de la Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.