Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Avea 600.000 € în saci! Vicepreședinta Parlamentului European, arestată pentru corupție: ar fi primit bani de la organizatorii Mondialului

Eva Kaili, politiciana arestată FOTO Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 12 decembrie 2022

Grecoaica Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles, suspectată de corupție. Ar fi primit bani de la reprezentanți ai Qatarului

Qatargate continuă. Weekendul trecut, șase persoane au fost arestate la Bruxelles într-o anchetă de proporții a poliției și procuraturii belgiene, care suspectează acte de corupție la Parlamentul European legate de Qatar. Membri ai PE ar fi primit bani de la reprezentanți ai statului arab, gazda CM 2022, pentru a influența discuțiile politice în interiorul UE.

Alți 150.000 € ascunși sub patul bebelușului

Autoritățile belgiene nu au făcut public niciun nume, dar surse judiciare au dezvăluit pentru AFP că printre cei reținuți se află și politiciana elenă Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European.

Și presa greacă a confirmat. Kaili, 44 de ani, este în spatele gratiilor. În casa ei, polițiștii au descoperit 600.000 de euro cash ținuți în saci și alți 150.000 € ascunși sub pătuțul bebelușului în vârstă de 10 luni. Au fost confiscate computere și telefoane mobile.

"Spălare de bani"

"Persoanele arestate sunt acuzate de asociere la organizație criminală, spălare de bani și corupție", a comunicat procurorul federal.

Prima măsură împotriva Evei Kaili, retragerea funcției de vicepreședinte PE și înghețarea conturilor. Jurnaliștii greci susțin că, în mod normal, beneficiază de imunitate ca membru PE. Dar își poate pierde imunitatea dacă e prinsă în flagrant.

Kaili, membră a partidului socialist elen PASOK, a fost aleasă în 2009 în parlamentul de la Atena și era din 2014 la Parlamentul European, din ianuarie 2022 vicepreședinte. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.