Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Speranțe, visuri și obiective spulberate » Năpădiți de lacrimi după ce au fost eliminați de la Mondial

Cristiano Ronaldo, Luis Suarez, Neymar și Harry Kane au părăsit Qatarul plângând

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 13 decembrie 2022

Cristiano Ronaldo (37 de ani), Luis Suarez (35), Neymar (30) și Harry Kane (29) au părăsit Qatarul plângând, fără să prindă măcar semifinalele, primii doi aflându-se la ultimul Campionat Mondial.

Au venit toți cu iluzii, speranțe, visuri și obiective la cel mai scump Mondial din istorie. Niciunul nu-și imagina că va pleca acasă cel mai târziu în „sferturi”, după meciuri dramatice și ratări șocante. 

Au fost staruri pentru care înfrângerile au fost atât de amare și dureroase încât nu și-au mai putut stăpâni plânsul la ieșirea prematură și brutală din scenă în Qatar.

Luis Suarez, în lacrimi la ultimul Campionat Mondial

Cel mai repede a trebuit să-și facă bagajele Luis Suárez. Uruguay n-a reușit să treacă de faza grupelor din cauza unui singur gol. 

Sud-coreenii, ce au învins neașteptat Portugalia, s-au calificat și fostul atacant al Barcelonei a plâns pe banca de rezerve (fusese înlocuit) după ce s-a aflat verdictul crud. La următorul CM va avea 39 de ani și probabil se va retrage până atunci. Doar o pasă de gol în trei apariții a fost bilanțul său.

Cristiano Ronaldo a părăsit în lacrimi Campionatul Mondial

Tot un cântec de lebădă par să fie prestațiile din Qatar ale lui Cristiano Ronaldo. A plecat primul spre vestiare, după eșecul cu Maroc, plângând în hohote pentru eliminare

Ultimele două partide, în care n-a fost titular, l-au întristat teribil și l-au bulversat pe portughez. A plecat acasă cu un singur gol, din penalty, și a egalat recordul mondial de jocuri la națională.

+18 Foto
Un bărbat a aruncat apă în direcția lui Cristiano Ronaldo înainte de Maroc - Portugalia // foto: Guliver/gettyimages

Neymar, năpădit de lacrimi după ce a fost eliminat de Croația

Și Neymar a vărsat multe lacrimi, după ce marea favorită Brazilia s-a predat la loviturile de departajare în fața Croației. Și cât de aproape a fost de semifinale, după ce marcase în prelungiri! 

Dansul s-a transformat într-un strigăt de durere, mai mare decât cea pricinuită de accidentare. Bilanțul? Două goluri și o pasă decisivă plus egalarea recordului lui Pelé.

Kane, trist chiar și cu cele mai bune cifre

Ultimul, în ordine cronologică, a tras cortina Harry Kane. Căpitanul Angliei a plâns și a rămas cu mari regrete după „sfertul” cu Franța. A egalat o dată, dar al doilea penalty l-a ratat și aventura Albionului s-a terminat brusc. 

Mingea trimisă mult peste poartă îl va urmări multă vreme. Recordul de goluri al lui Rooney la națională egalat în acest meci nu a mai contat. A avut, dintre toți, cele mai bune cifre: două goluri și trei assisturi în cinci apariții.

Avea ochii în lacrimi Harry Kane la sfârșitul meciului. Anglia se întorcea acasă. Foto: Imago Images

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Condiții excelente, rezultate slabe

>

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.