Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, vine cu o propunere incredibilă în cazul conflictului dintre FCSB și CSA Steaua, cele două entități care se luptă pentru palmaresul și istoria legendarului club Steaua București, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în anul 1986.
„Oracolul din Bălcești” a spus că fanii celor două echipe ar trebui să se unească și să meargă atât la meciurile FCSB-ului, cât și la cele ale CSA Steaua.
Dumitru Dragomir: „Steaua e a lui Becali, nu e cea pe care o antrenează Oprița”
„Ar trebui ca spectatorii ambelor echipe să se unească şi dacă vor rămâne două echipe, să meargă şi la una, şi la alta. Aşa ar fi frumos, pentru că Steaua e a lui Becali. Nu este cea pe care o antrenează Opriţa”, a precizat Dumitru Dragomir, potrivit Orange Sport.
Istoricul conflictului dintre FCSB și CSA Steaua
Războiul fratricid a început în anul 2014, atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi înterzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”.
În 2016, CSA Steaua a cerut, în instanță, să se constate că palmaresul echipei istorice Steaua, din 1947 la zi, e al Armatei.
Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pe data de 3 noiembrie anul acesta, a avut loc primul termen al recursului privind lupta pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Instanța a fixat un nou termen, pe 2 martie 2023.
Palmares CSA Steaua București (1947-1998):
- 20 de titluri de campioană în Liga 1
- 19 Cupe ale României
- Două Supercupe
- 1 Cupa Campionilor Europeni
- 1 Supercupa Europei
Palmaresul „în aer” (1998-2003):
- 1 titlu de campioană
- 1 Cupa României
- 2 Supercupe
Palmares FCSB (2003-prezent):
- 5 titluri de campioană în Liga 1
- 3 Cupe ale României
- 2 Supercupe
- 2 Cupe ale Ligii
Părțile au adăugat noi probe și înscrisuri la dosar. Asociația „Salvați Steaua”, care ține partea clubului FCSB, a adus înscrisuri din perioada 2010-2015, cu comunicate ale MApN în care aceștia recunoșteau că FCSB este continuatoarea Stelei istorice.
În schimb, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a depus înscrisuri privitoare la faptul că FCSB nu respectă hotărârile judecătorești care stabilesc că nu este continuatoarea Stelei.
{{text}}