Liga 2

Cum și-au dat seama jucătorii unei echipe din Liga 1 că arbitrii unui amical erau români, deși aceștia se dădeau turci sau bulgari. Rolul lor era să trucheze meciurile pentru pariuri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 13 decembrie 2022

Gabriel Vașvari (36 de ani), mijlocașul celor de la Poli Iași, a povestit, în direct la GSP Live, cum a jucat în meciuri trucate, arbitrate de „centrali” români, care se dădeau drept unii străini. 

  • Context: În perioada 2016 / 2017, 3 arbitri activi și unul retras, toți români, s-au dat drept sloveni, turci sau bulgari și au luat decizii incredibile în meciuri amicale disputate de echipe românești în Cipru și Turcia!
  • Federbet, agenția mondială de monitorizare a pariurilor, a reclamat modificări nefirești ale cotelor la partide în care au evoluat Astra, CFR, Pandurii și Botoșani.
  • Arbitrii acelor jocuri au făcut praf acele partide: trei penaltyuri ratate de români și toate repetate de arbitri, într-o manieră neverosimilă.
  • Toate episoadele investigației făcute de către Gazeta Sporturilor, AICI

VIDEO. Gabriel Vașvari, detalii despre partidele trucate în care a evoluat: „Nici nu mi-am dat seama”

>

Gabriel Vașvari: „Arbitrul a fost înjurat și se vedea că parcă îl ține ceva să nu răspundă”

„Îmi aduc aminte de un meci jucat într-un cantonament. Eram la Botoșani atunci. Știu că a fost unul cu ceva nervi. La un moment dat, după ce stai în cantonamentele astea, se acumulează o stare de nervozitate. 

Arbitrul lua niște decizii și noi l-am înjurat. Nu zicea nimic, dar parcă se vedea că se uită puțin ciudat. Se vedea că înțelege. 

Noi știam că e arbitru străin. A fost înjurat și se vedea că parcă îl ține ceva să nu raspundă”, a relatat Gabriel Vașvari, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

În cariera de jucător, Gabriel Vașvari a evoluat la Armătura Zalău, FC Botoșani, ACS Poli Timișoara, Sepsi Sf. Gheorghe și Poli Iași. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.