Liga 1

Președintele unui club din Liga 1 și-a dat demisia » Cum și-a motivat decizia

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marți, 13 decembrie 2022

Costel Lazăr, președintele Petrolului, și-a dat azi demisia, ca urmare a situației complicate de la club. 

Promovată înaintea aceastui sezon, Petrolul a acumulat datorii pe care nu-și mai permite să le plătească și se gândește la intrarea în insolvență, așa cum a anunțat Gazeta Sporturilor.

 Costel Lazăr a demisionat de la Petrolul 

Azi, clubul din Ploiești a anunțat că președintele Costel Lazăr a demisionat. 


„Începând cu data de 16 decembrie 2022, raporturile contractuale dintre mine și ACS Petrolul 52 vor înceta pe cale amiabilă, conform articolului 55, litera B din Codul Muncii. 

Fac aceasta precizare pentru a nu mai exista discuții și alte neînțelegeri pe marginea acestui subiect. Le mulțumesc celor care mi-au oferit șansa să conduc acest club, a fost o onoare pentru mine!", a declarat Costel Lazăr. 

Petrolul se gândește la insolvență 

Situația de la Ploiești e mai rea decât părea din declarațiile oficialilor, chiar dacă și conducerea a tot atras atenția că Petrolul o ducea tot mai greu. Surse din club povestesc că există deja făcut planul pentru intrarea în insolvență. 


E unica soluție pe care o mai găsesc petroliștii, năpădiți de datorii și lipsiți de venituri. Societatea trebuie să se miște foarte rapid cu procedura aceasta, altfel riscă să retrogradeze indiferent de locul pe care l-ar ocupa în clasament. 

Pentru dobândirea licenței pentru sezonul următor ar fi nevoie ca Petrolul să aibă planul de reorganizare aprobat de către un judecător până la 30 aprilie 2023, data-limită până la care cluburile care solicită licențe trebuie să demonstreze ori că au plătit datoriile, ori că se află oficial în insolvență. 

Echipa pe care o antrenează Nicolae Constantin stă bine deocamdată, e a opta în clasament după ce s-a aflat într-o vreme chiar în zona de play-off, numai că parcursul din campionat contează mai puțin acum decât contează problemele economice. Jucătorii și-au continuat activitatea deși n-au mai fost plătiți în ultimele trei luni. Insolvența le-ar putea cauza pierderi, e posibil ca ei să nu-și mai recupereze toate salariile pe care le au de luat. 

Fotbaliștii sunt angajați cu contracte de activitate sportivă, nu cu contracte de muncă, de aceea ei vor fi încadrați la categoria de creditori chirografari, cea mai slabă, nu la capitolul „salariați”. 

VIDEO  Daniel Niculae: „Rapid - Petrolul e un derby istoric. Sper să le facem suporterilor un cadou”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.