GSP special   •   Publicitate   •   Advertorial

Ce preparate ar trebui să se regăsească pe masa ta de Crăciun?

Articol de Gazeta Sporturilor   —  marţi, 13 decembrie 2022

Crăciunul este un bun prilej de strângere a familiei și a prietenilor apropiați în jurul mesei. Și ca în orice an, gospodinele se întrec în pregătirea celor mai gustoase preparate pentru a le așeza pe masă. Există câteva preparate care sunt specifice acestei sărbători și care nu ar trebui să lipsească de pe masă. Așa că, dacă încă nu ai făcut meniul pentru această zi, te poți inspira din lista de mai jos!

1. Cozonacii pufoși

Cine nu asociază Crăciunul cu mirosul cozonacilor proaspăt scoși din cuptor și cu parfumul intens al portocalelor? Pe lista ta de cumpărături ar trebui să se regăsească neapărat faina și drojdia pentru cei mai pufoși și gustoși cozonaci! Există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a obține cozonacii-vedetă ai mesei de Crăciun:

  • Folosește făină de calitate, proaspătă sau depozitată în condiții corespunzătoare,
  • Cerne făina înainte de a o folosi,
  • Frământă bine cozonacul,
  • Lasă aluatul la dospit, într-un loc călduț.

Dacă folosești făină recomandată pentru cozonaci, tip 000 (poți încerca în acest an făina de la spicmuntenia.ro), frămânți bine aluatul și îl lași la dospit, nu ai cum să dai greș – anul acesta vei pune pe masă cei mai pufoși și gustoși cozonaci!

2. Sarmale

Nicio masă de Crăciun nu este completă dacă nu există sarmale pe masă. Indiferent dacă sunt făcute cu foaie de viță sau de varză, sarmalele sunt preferatele tuturor. De câte ori nu ai renunțat la desert doar ca să mai mănânci 2-3 sarmale în plus? Așa că, asigură-te că anul aceste faci suficiente sarmale pentru întreaga familie invitată la masă!

3. Platou tradițional 


Bineînțeles, platoul tradițional cu tobă, jumări și alte preparate din porc ar trebui să fie așezat deja pe masă atunci când sosesc invitații. Nu uita să adaugi și câteva legume printre atâta carne – niște ceapă verde, roșii sau ardei, pentru a putea fi digerate mult mai bine bunătățile. 

4. Salata de boeuf

Salata de boeuf, o altă vedetă a mesei de Crăciun, așteptată de toți invitații, servită de regulă odată cu aperitivele. În spatele unei salate de boeuf se află însă și o muncă destul de migăloasă – ați decis deja cine va toca mărunt legumele pentru salată? 

5. Răcituri (piftie)

Încheiem această listă cu preparate care trebuie să își facă loc pe masa ta de Crăciun cu delicioasele răcituri sau piftie. Acestea trebuie pregătite cu câteva zile înainte pentru a fi numai bune de mâncat în ziua de Crăciun. Cu mult usturoi, cu multă carne sau cu multă gelatină – cum preferă membrii familiei răciturile?

Suntem curioși care sunt preparatele care se cer cel mai des la masa ta de Crăciun – sarmale, piftie, salata de boeuf, platourile tradiționale sau cozonacii delicioși? Există un preparat specific familiei voastre? Nu uita însă că această sărbătoare nu este doar despre mâncare, ci despre familie, despre strângerea celor mai dragi oameni în jurul bradului de Crăciun și petrecerea unor clipe minunate, de care vă veți aminti mereu. Până la urmă, acesta este spiritul Crăciunului.

Articolul a fost redactat de agentia seo https://www.globalcode.ro/.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.