Dorin Șerdean, în continuare acționar majoritar în acte la Dinamo, cu 72,87% dintre acțiuni, a comentat decizia de astăzi a judecătorului sindic, aceea de a nu aproba noul plan de reorganizare propus de conducerea clubului, și a prezentat propria variantă cu privire la negocierile pentru preluarea pachetului de acțiuni de către grupul „One Tower”.
„În momentul de față trebuie să vedem decizia, să o analizez. Voi vorbi și eu cu avocații. Trebuie găsită o soluție din punct de vedere financiar. Juridic este una, dar realitatea economică a societății ne doare.
Trebuie soluții ca să mergem mai departe. Totul depinde de un investitor serios care să rezolve problemele clubului”, a precizat Șerdean la „DigiSport Special”.
Șerdean este avantajat de decizia de astăzi, întrucât rămâne acționar majoritar. Aprobarea planului ar fi însemnat ca pachetul majoritar de acțiuni să revină APCH/DDB, motiv pentru care Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au contestat planul.
Întrebat dacă clubul se poate salva de la faliment, Șerdean s-a declarat încrezător: „Da!”.
Dorin Șerdean, despre negocierile pentru cumpărarea lui Dinamo de către „One Tower”
În cadrul intervenției, Șerdean a oferit propria versiune asupra negocierilor din finalul verii cu grupul „One Tower”, care s-a declarat interesat la acel moment să investească la Dinamo. Șerdean susține că a aprobat propunerea investitorilor și consideră că nu poartă nicio vină pentru faptul că trativele au căzut.
„În luna iunie s-a vorbit cu partenerul de la Cluj, domnul Tomșa, dar au căzut negocierile, din păcate. Au mai fost discuții cu domnul Rednic, apoi cu One. Eu, personal, nu m-am întâlnit niciodată personal cu cineva de la One. Am aflat despre ei pe 28 august, din presă.
Negocierile erau făcute prin domnul Iacob și avocatul domniei sale și mi-au ascuns asta. M-au pus să semnez un preambul pe care nu am vrut să-l semnez. Totul a căzut în momentul în care am solicitat o garanție de două milioane de euro în favoarea clubului Dinamo, pentru a mă asigura că societatea poate funcționa măcar până la finele campionatului.
Ce spun ei, că nu m-am prezentat... e o poveste. Eu am semnat contractul, de fapt, pe 31 august. Ulterior au căzut negocierile, dar nu din vina mea. Eu am fost deschis să fac acea tranzacție, în condițiile în care am cerut acea garanție, de două milioane, iar ei, teoretic, au acceptat. Dar nu au mai semnat apoi!
Aceea a fost ultima negociere pe care am avut-o real. Apoi, în septembrie, a venit acea modificare de plan propusă de RTZ, care a anulat orice discuție, orice negociere.
Cât ar fi primit Șerdean de pe urma afacerii? „Contractul respectiv a fost semnat pe o sumă de 200.000 de euro, plătibilă într-un an. Mai era un bonus de 100.000 de euro la câștigarea campionatului, 50.000 la câștigarea Cupei, de parcă eu eram pe teren. Dar am acceptat toate aceste condiții până la urmă”.
Dorin Șerdean are numărul meu de telefon, telefonul meu e mereu deschis. Eu mă aștept să vină cu bani, să găsească o sursă de finanțare. Dacă face asta, e binevenit. Dacă vine doar să ne dea sfaturi, nu o să ne ajute. Domnul Serdean trebuie să demonstreze că e dinamovist, nu doar să pretindă acest lucru. Să vină la discuții și să vedem în ce mod poate să ajute, în mod real, Dinamo să iasă din această situație dificilă.
Dinamo are în continuare din punct de vedere sportiv speranțe mai mari decât promovarea. Dar un investitor nu ia în calcul doar asta. Dinamo e un club imens, cu o masă enormă de suporteri. E un club care dacă ar fi bine organizat ar putea să atragă sume importante de bani. Dinamo ar trebui să fie atractivă pentru un investitor, doar pentru ceea ce înseamnă acest club pe termen mediu și lung.
Nu știu ce investiție se poate amortiza într-un an de zile și mai ales în fotbal, dacă este efectuată sănătos. Într-adevăr, o promovare ar fi un bonus, dar Dinamo nu arată deloc rău, ci chiar bine din punct de vedere sportiv. Mă refer la ultimele luni de zile, pentru că începutul a fost anevoios
Vlad Iacob, administrator special Dinamo, pentru Playsport
{{text}}