Liga 1

Suporterii Craiovei, în război și cu Mihai Rotaru: „Mesajul e și pentru el, și pentru jucători”

Mesajul galeriei lui CSU Craiova. Foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 14 December 2022

Surse din anturajul Peluzei Nord susțin că mesajul „Un fleac, l-ați ciuruit și pe ăsta” afișat la Mioveni îl vizează inclusiv pe patron: „Jucătorii nu «ard» pe teren. Par blazați, sătui, ghiftuiți. Rotaru a creat și a întreținut această situație. E prea apropiat de jucători”.

Din nou „one man show” la Universitatea Craiova, Mihai Rotaru are o problemă cu suporterii după ce a comentat bannerul afișat de aceștia în timpul meciului câștigat de juveți la Mioveni (1-0). „Un fleac, l-ați ciuruit și pe ăsta”, a fost mesajul Peluzei Nord, cu trimitere la recenta demisie a antrenorului Mirel Rădoi.

Patronul a susținut că „în acel mesaj era vorba de jucători. Cred că e confuzie. Fanii îmi pun mesajele în fața biroului. Acesta era un mesaj pentru jucători. Dar nu are legătură cu realitatea. Niciun jucător nu l-a ciuruit pe Mirel Rădoi. Nu a fost un război între Rădoi și jucători. Ce scandal? Doar s-au trimis niște jucători la echipa a doua. Dacă pedepsești un jucător nu înseamnă că ești în război cu el. Dacă un antrenor își dă demisia, înseamnă că a fost lucrat de jucători sau de conducere?”.

Suporterii îl acuză pe Mihai Rotaru: „Niciodată nu-i vina echipei. Doar a antrenorului"

Surse ale Gazetei apropiate suporterilor susțin însă că „mesajul se adresa în egală măsură jucătorilor și patronului”. 

Jucătorilor pentru că „nu «ard» pe teren. Par blazați, sătui, ghiftuiți, siguri pe ziua de mâine. Alții mor pe teren pentru câteva mii de euro, alor noștri li s-ar părea un calvar dacă ar face o deplasare la Arad cu autocarul”. Iar lui Rotaru fiindcă „a creat și a întreținut această situație. E prea apropiat de jucători. Niciodată nu e vina echipei, ci a antrenorului. Prea des. Mereu”.

Acuzat și de Pițurcă, la CSU în perioada septembrie - decembrie 2019, că vorbește pe la spatele antrenorului cu jucătorii, Rotaru s-a apărat: „Este un neadevăr, au fost jucători cu mine într-un avion privat, dar jucători care plecaseră deja, Cicâldău, Mitriță, Mihăilă. N-am o relație specială cu niciun jucător. Dacă vreunul vine la mine să se plângă de cineva din staff zboară în secunda doi!”. 

Însă Rotaru a admis recent că, după ce Rădoi i-a suspendat pe Ivan, Markovici, Vână și Hanca, a refuzat invitația lui Markovici la botezul copilului și nu le-a mai trimis jucătorilor mesaje de felicitare „pentru a nu se interpreta”.

Rotaru a anulat alegerile, l-a mazilit pe Cârțu și s-a pus președinte-patron

După ce a criticat situația în care a ajuns clubul, în urma scandalului cu Rădoi, Mihai Rotaru a luat o decizie radicală: s-a numit președinte executiv la CS Universitatea Craiova, în locul lui Sorin Cârțu, omul votat de suporteri în aprilie.

Principalul acționar de la CSU Craiova a anunțat marți seară, la „Digisport Special”, ceea ce era evident încă de la demisia lui Rădoi: „Voi funcționa ca un președinte de club, așa cum sunt în Anglia sau Germania. Voi aproba transferurile, voi aproba numirea antrenorului, voi aproba bugetele. Sorin Cârțu va fi lângă mine, dar eu voi conduce clubul din punct de vedere executiv”. 

Patronul acuzase atitudinea președintelui ales în urmă cu 8 luni încă de pe 7 decembrie, după conflictul acestuia cu Rădoi: „Lui Cârțu i-am spus că nu ne spălăm rufele în public și că el trebuie să scoată în evidență părțile bune, să apere clubul. Nu am reușit niciodată... E Sorin Cârțu, are tot dreptul să vorbească. Nu mă pot supăra pe el. I-am dat amenzi peste amenzi. El trebuie să-și spună punctul de vedere. Ori lucrăm cu el și îl acceptăm așa cum e, ori nu lucrăm. Dar nu putem să-l schimbăm”. 

După derby-ul cu rivala FCU (0-2), Sorinaccio afirmase că echipa lui Mititelu „a meritat victoria”, ceea ce lui Mirel nu i-a picat bine: „Cum să spui așa ceva, la câte ocazii am avut noi?!”.

VIDEO. CSU Craiova, victorie la limită cu CS Mioveni

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.