Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Rezultatul autopsiei jurnalistului care a murit la Campionatul Mondial » Reacția fratelui care susținea că Grant Wahl fusese ucis + mesajul soției

Grant Wahl, jurnalistul decedat la 49 de ani pe durata Campionatului Mondial, a murit, conform autopsiei, din cauza unui anevrism de aortă.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 14 decembrie 2022

Grant Wahl, jurnalistul decedat la 49 de ani pe durata Campionatului Mondial, a murit, conform autopsiei, din cauza unui anevrism de aortă.

  • Grant Wahl a fost pe Lusail Stadium, la meciul Olanda - Argentina din sferturile Campionatului Mondial. Acestuia i s-a făcut rău în timpul partidei și a fost dus la spital, unde a murit. 

„Moartea lui nu a fost legată de COVID-19. Nu a avut nicio legătură cu faptul că a fost vaccinat. Grant a murit din cauza unui anevrism de aortă. Probabil a murit instant și nu a simțit nicio durere. Simt un fel de ușurare că am aflat acest lucru”, a spus soția lui Grand Wahl, citată de NY Times

Fratele lui Grant Wahl și-a retras acuzațiile grave

La scurt timp după decesul lui Grand, Eric, fratele lui, a postat un videoclip pe Instagram în care spunea că fratele său i-a mărturisit că a primit amenințări cu moartea pentru că a purtat un tricou în culorile steagului comunității LGBTQ. Homosexualitatea este ilegală în Qatar. Ulterior, Eric și-a retras acuzațiile: „Nu mai suspectez nimic”.

„Eu sunt Eric Wahl, sunt fratele lui Grant. Sunt gay. Eu sunt motivul pentru care purta acel tricoul la Camiponatul Mondial. Fratele meu era sănătos. Mi-a spus că a primit amenințări cu moartea. Nu pot să cred că a murit. Cred că a fost ucis! Vă rog să mă ajutați. A leșinat în timpul meciului, pe stadion. A beneficiat de primul ajutor, a fost dus cu o mașină la spital, iar acolo a murit, potrivit soției sale”, a fost declarația inițială făcută de Eric Wahl.

Grant Wahl s-a îmbolnăvit în Qatar 

Cu o zi înainte, Grant a povestit că nu se simțea bine și că a fost diagnosticat cu bronșită, o afecțiune a plămânilor. 

„Corpul meu cred că mi-a zis: «Omule, nu dormi destul!». S-a revoltat. Am fost diagnosticat cu bronșită. Am fost de două ori la medicii din centrul media. Acum mă simt mai bine. Corpul meu a cedat. Au fost 3 săptămâni pline de stres, în care am muncit mult și am dormit puțin. Am avut o răceală, care s-a transformat în ceva mai rău. Simțeam presiune în piept. Nu e COVID-19 pentru că mă testez des. Medicii mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat antibiotice și sirop pentru tuse. Acum mă simt mai bine”, spunea Grant joi, cu o zi înaintea decesului. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.