Campionate

O lecție de prietenie: Mbappe și Hakimi nu s-au distrus și au oferit un gest superb la final

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 15 decembrie 2022

Kylian Mbappe a stat la originea ambelor goluri ale Franței cu Maroc, 2-0, în timp ce Hakimi a prins o zi nefastă, fiind văzut cel mai slab marocan de Gazzetta dello Sport și notat cu 5.

Duelul „fratricid" Kylian Mbappé - Hakimi s-a încheiat cu victoria campionului mondial, care va încerca să-și apere titlul duminică, împotriva unui alt coleg de la PSG, argentinianul Messi. 

Cei doi foarte buni prieteni s-au tachinat încă de pe culoarul ce ducea spre teren, au părut a fi degajați de miza deosebită a partidei, dar în teren nu s-au menajat deloc. 

Marocanul a avut de suferit pe flancul drept în fața curselor francezului care, la 24 de ani, poate ajunge din nou cel mai bun din lume. Din șuturile deviate ale lui Kylian s-au născut cele două goluri ale trupei lui Deschamps: „A rezistat marcajului, dublajului și loviturilor primite. Dacă toți îl țineau pe Mbappé, un alt coechipier devinea obligatoriu liber", a comentat Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 7 lui KM10, cea mai mare după cea a lui Griezmann. În schimb, cotidianul roz l-a ales cel mai slab de la marocani chiar pe Achraf, notându-l cu 5.

„Dacă te preocupă Mbappe, te va depăși oricum"

„Regula amicului, versiunea qatariană. Dacă te preocupi prea mult de răul pe care ți l-ar putea face Mbappé, el te va depăși oricum și tu nu vei urca prea mult și des în ofensivă. A muncit mult, dar a suferit pe faza defensivă și a avut puține realizări în față", l-a caracterizat Gazzetta. 

„Kylian a deblocat acțiunea din care a ieșit golul eliberator, cu slalomul său în care l-a pierdut pe drum și pe Hakimi. A trecut de mai multe ori vijelios pe partea lui, însă decisiv s-a dovedit din poziție centrală, de unde a făcut diferența". Nu a mai marcat deloc, deși și-a păstrat standardele ridicate. „Va trebui să te distrug!", cu care l-a amenințat pe Achraf, nu s-a materializat totuși, și nici răspunsul lui Hakimi, „O să mătur cu tine pe jos!".

„Fulgerul care l-a doborât pe Hakimi"

Marocul a fost pus la pământ de semifoarfeca lui Theo Hernandez, dintr-o zonă unde ar fi trebuit să fie și Hakimi, și de Kolo Muani, care a profitat de slalomul lui Mbappé și de șutul care l-a pus în fața golului. „Fulgerul care l-a doborât pe Hakimi", a văzut L'Equipe confruntarea celor doi, jurnalul francez adăugând că „Deschamps a fost nemulțumit de culoarele lăsate în spate de Kylian și de aceea l-a introdus în repriza secundă pe Thuram, pentru a-l muta pe Mbappé mai în centru în locul lui Giroud. Accelerarea de la faza golului secund, când l-a lăsat în urmă pe marocan, a făcut toți banii".

Schimbul de tricouri între Hakimi și Kylian Mbappe

Fluierul de final al arbitrului i-a readus împreună pe cei doi prieteni. Kylian Mbappe și Achraf au uitat de ce-a fost în iarbă și au făcut schimbul de tricouri, cu zâmbetul pe bune, ca doi copii ștrengari. Fiecare l-a îmbrăcat pe al celuilalt, dar l-au pus invers, special ca să se vadă numele și numărul în față.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.