Rugby

S-a stins din viață Constantin Dinu „Capone”, cel mai valoros pilier stânga din istoria „stejarilor”

Imagine de arhivă cu Constantin Dinu „Capone” / Sursă foto: Rugby România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 15 decembrie 2022

Constantin Dinu, fostul mare jucător al naționalei de rugby a României, a încetat din viață miercuri seara, la vârsta de 77 de ani, după o îndelungată suferință, a anunțat Federația Română de Rugby. 

Desemnat în trecut cel mai valoros pilier stânga din istoria „stejarilor”, Constantin Dinu „Capone” a fost o figură reprezentativă în rugby-ul românesc. A evoluat în națională între în 1965 și 1983, perioadă în care a strâns 70 de selecții sub tricolor. Ultimul său meci în tricoul „stejarilor” s-a consemnat pe 15 mai 1983, într-un duel împotriva Uniunii Sovietice, câștigat de România cu 15-10.

Pe lângă cei 18 ani în care a „slujit” prima reprezentativă, Constantin Dinu „Capone” a fost convocat timp de trei ani și la naționala de tineret a „tricolorilor”, mai exact între 1962 și 1965.

Constantin Dinu „Capone”, indicat de săgeată / Sursă foto: Facebook RC Grivița

Contantin Dinu „Capone” fusese desemnat Maestru al sportului

Pe lângă națională, a mai evoluat de-a lungul carierei la Locomotiva Grivița Roșie, Știința Petroșani, Reggio-Calabria, Cholét și Nantes. În Franța, unde s-a și perfecționat ca antrenor, a deținut funcția de antrenor regional la Nantes. Ca tehnician, a mai pregătit-o și pe AS Police Paris (ASPP), o formație din eșalonul secund francez.

Alte distincții din CV-ul său, conform Enciclopediei Educației Fizice și Sportului din România: Maestru al sportului (1967), Maestru emerit (1970).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește și alte știri din sportul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.