Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Federația Marocană de Fotbal a depus plângere la FIFA împotriva arbitrajului de la meciul contra Franței » Ce reclamă africanii

Franța - Maroc, în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 16 decembrie 2022

Federația Marocană de Fotbal a depus o plângere la FIFA împotriva arbitrajului de la meciul Franța - Maroc, din semifinalele Campionatului Mondial din Qatar. 

Magrebienii contestă anumite decizii luate de „centralul” mexican César Arturo Ramos Palazuelo, în special faza în care Theo Hernandez l-a faultat în careu pe Sofiane Boufal. Arbitrul nord-american nu le-a acordat marocanilor lovitură de pedeapsă. Mexicanul nu a consultat nici monitorul VAR.

Federația Marocană de Fotbal: „Am depus o plângere la FIFA împotriva arbitrajului de la meciul cu Franța”

„Federația Marocană de Fotbal a depus o plângere la FIFA împotriva arbitrajului de la meciul disputat de echipa noastră națională contra Franței, condus de către César Arturo Ramos Palazuelo”, se arată în comunicatul oficial al magrebienilor, potrivit cotidianului spaniol AS.

Federația Marocană de Fotbal: „Suntem surprinși că arbitrul nu a fost folosit sistemul VAR”

„În același timp, suntem surprinși că nu a fost folosit sistemul de arbitraj video, dar și că din camera VAR nu a fost semnalată vreo încălcare a regulilor jocului. 

Federația Marocană de Fotbal aduce la cunoștință tuturor faptul că va face orice pentru a apăra drepturile echipei noastre. De asemenea, cerem să fie luate măsuri împotriva arbitrajului de la meciul disputat de naționala noastră împotriva Franței”, se mai arată în comunicatul emis de africani. 

Faza controversată din timpul meciului Franța - Maroc

Faza la care fac referire marocanii s-a petrecut în minutul 27 al partidei, când francezii conduceau deja cu 1-0. În careul campioanei mondiale, Theo Hernandez a preluat de lângă Boufal, apoi a călcat greșit și s-a dezechilibrat. Pe imagini se vede cum extrema de la Angers și-a ferit adversarul, care, mai apoi, l-a „secerat”, în cădere, cu dreptul.

„Centralul” Cesar Ramos a dictat fault în atac și l-a avertizat pe Boufal. Decizia n-a fost întoarsă de VAR. 

Franța - Maroc | Marocanii au cerut lovitură de pedeapsă în minutul 27, la 0-1, la o fază la care Sofiane Boufal a văzut cartonașul galben pentru fault în atac.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Condiții excelente, rezultate slabe

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.