Liga 1

Sepsi - U Cluj 2-1 » Spectacol la Sf. Gheorghe, în primul meci al zilei. Covăsnenii revin pe loc de play-off

+21 Foto
Sepsi - U Cluj 2-1

Articol de Bogdan Bălaş (foto)  —  Saturday, 17 December 2022

Sepsi OSK a învins-o pe U Cluj, scor 2-1, în al doilea meci al etapei 21 din Liga 1.

Începutul de meci le-a aparținut oaspeților. În minutul 16, Briceag, servit de Alexandru Chipciu, a reluat din cădere. Execuția a fost puternică, dar mingea s-a oprit în plasa laterală.

Doar trei minute mai târziu, Chipciu a trecut la finalizare. A șutat din afara careului mare, dar Niczuly a respins balonul.

Treptat, Sepsi a trecut la conducerea meciului. A urcat liniile, iar în minutul 30 a egalat, la capătul unei faze încâlcite. Nicolae Păun a introdus în poartă, din doar câțiva metri, mingea respinsă nefericit de Romario Pires.

La doar câteva minute de la reluarea meciului, după întreruperea dintre reprize, covăsnenii și-au dublat avantajul: centrare superbă a lui Jonathan Rodriguez, stop și finalizare la fel de frumoase ale lui Alexandru Tudorie.

Sepsi OSK urcă pe loc de play-off, după victoria la limită cu U Cluj

Același Chipciu i-a dat emoții lui Niczuly în minutul 58, cu un șut din afara careului, respins cu greu în corner de portarul lui Sepsi. La faza următoare, Tudorie a scăpat singur cu Iliev, portarul Universității, dar a șutat pe lângă. A avut golul de 3-0 în gheată, dar a irosit șansa.

Iar ocazia irosită de Tudorie i-a costat pe covăsneni, care au tremurat puțin pe final, în condițiile în care Mamadou Thiam a redus din diferență în minutul 75, cu un gol din penalty, în urma unui henț comis de Nicolae Păun și observat din camera VAR.

Cu cele 3 puncte obținute astăzi, Sepsi urcă temporar pe loc de play-off, 6. Trupa lui Cristiano Bergodi are acum 32 de puncte, două peste Hermannstadt și trei pestre Petrolul, numai că cele două nou-promovate au un meci în minus.

U Cluj rămâne pe 14, cu 19 puncte, unul peste UTA, două sub FC Botoșani.

Protest în tribune și pe gazon

Înainte de meci a avut loc un protest al jucătorilor și suporterilor lui Sepsi. Fanii au arătat cartonașe roșii iar jucătorii au ieșit cu un banner pe care scria „Cartonaș roșu rasismului și xenofobiei”.

 Csaba Asztalos, președintele CNCD, a vorbit anterior despre derapajele de la meciurile lui Sepsi: „Până nu se pune piciorul în prag, până nu se vor juca meciuri fără spectatori și nu vor fi excluși acești suporteri, lucrurile nu se vor schimba”. Detalii AICI!

FINAL » Sepsi - U Cluj 2-1

Sepsi - U Cluj, echipe de start: 

SEPSI OSK (4-3-3): Niczuly - Dimitrov, Ninaj, M. Tamas, Ispas - Aganovic, Păun, J. Rodriguez - Rondon, Tudorie, C. Matei
REZERVE: Began - Dumitrescu, Ciobotariu, Bălașa, Francisco Junior, Bărbuț, I. Gheorghe, Achahbar, Safranko
ABSENT: R. Varga (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

U CLUJ (4-2-3-1): Iliev - Vlădoiu, Pițian, Fl. Ilie, Briceag - R. Pires, Simion - Chipciu, L. Fulop, Hofman - Thiam
REZERVE: Gorcea - R. Romeo, Nowak, Remacle, Horșia, Ely Fernandes, Ad. Bălan
ABSENȚI: D. Ispas (suspendat), Tescan (accidentat)
ANTRENOR: Eugen Neagoe

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Dima Iulian (Bucureşti) / A1: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.