Liga 1

Bon le-a făcut bine » Universitatea Craiova urcă pe podium, dar fanii au huiduit la 3-0 cu Chindia!

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Chindia, scor 3-0, în etapa #21 din Liga 1.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 December 2022

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Chindia, scor 3-0, în etapa #21 din Superliga.

Sub privirile a doar 4.200 de spectatori, CSU Craiova a câștigat al doilea meci consecutiv cu interimarul Dragoș Bon pe bancă, după 1-0 cu CS Mioveni, și a urcat temporar pe locul 3. 

CS Universitatea Craiova încheie anul cu o victorie, 3-0 cu Chindia

Crețu a ratat prima mare ocazie a partidei, șut în bară, cu stângul, din marginea careului ('11). Tot fostul fotbalist de la FCSB avea să deschidă scorul: a scăpat de marcajul lui Orozco și a finalizat la „scurt”, din prima, centrarea din dreapta trimisă de Hanca ('22). 

Oltenii s-au desprins rapid. Același Crețu, într-o formă excelentă, a recuperat la mijlocul terenului, a avansat și a profitat de spațiile imense iscate în apărarea nepregătită a oaspeților. I-a pasat lui Markovic, iar atacantul CS Universității n-a avut nevoie de preluare: l-a executat pe Căbuz cu o „scăriță” superbă din „căciulă” ('29). 

>

Câteva zeci de secunde mai târziu, Chindia putea reintra în meci, numai că penalty-ul obținut de Cooper a fost irosit de Celea, șut slab, ghicit de Laurențiu Popescu, surpriza dintre buturile alb-albaștrilor ('32). 

În continuare, Chindia și-a mai creat două mari ocazii: 1 la 1 cu goalkeeperul Craiovei, Căpușă n-a putut să plaseze ('39), în timp ce Vătăjelu a scos de pe linia porții reluarea cu capul semnată de Cooper ('41). 

Ca repriza de coșmar a echipei lui Toni Petrea să fie completă, Chamed a fost eliminat înainte de pauză, după ce Florin Andrei a revăzut la monitorul VAR talpa pusă de jucătorul din Comore pe glezna lui Hanca ('42).

Repriza secundă a fost mult mai săracă în evenimente. Deși a evoluat în superioritate numerică, Universitatea Craiova a ales să-și conserve energia și a mai punctat o singură dată, prin Bogdan Mitrea, inspirat la capătul unei centrări bâjbâite de Adrian Ioniță ('65). 

Pentru că Ivan&Co. au livrat fotbal cu pipeta, fanii și-au huiduit la final favoriții, în ciuda rezultatului de pe tabelă.

FINAL. CS Universitatea Craiova - Chindia 3-0

Doar câteva pâlcuri de fani sunt pe „Ion Oblemenco”, majoritatea scaunelor sunt goale

CS Universitatea Craiova - Chindia. Echipele de start

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: L. Popescu - Hanca, Screciu, Mitrea, Vătăjelu - Al. Crețu, Mateiu, Nistor - Cîmpanu, Markovic, Ivan
REZERVE: Lazar - Papp, Silva, Benga, Sala, Florescu, Danciu, Roguljic, Rivaldinho
ANTRENOR: Dragoș Bon

  • Hanca, unul dintre jucătorii excluși din lot de fostul antrenor Rădoi, revine în primul „11” după mai bine de o lună. N-a mai jucat de pe 9 noiembrie, atunci bifa 90 de minute în remiza cu Ocna Mureș, 1-1, din Cupa României.
  • În poarta oltenilor, apare, surprinzător, Laurențiu Popescu, teoretic a 3-a variantă pentru postul dintre buturi. Lazar e pe bancă, Arlauskis nu e nici pe foaie.

CHINDIA: Căbuz - Căpușă, Celea, Orozco, Ad. Ioniță - Vorobjovas, Akhmatov - Mihaiu, Chamed, Popadiuc - Cooper
REZERVE: Moldovan - Dumitrașcu, Passaglia, Jipa, A. Șerban, C. Dinu, C. Atanase, C. Avram
ANTRENOR: Anton Petrea

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş) / A1: Gheorghe Bogdan (Bucureşti), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad), Arbitru AVAR: Avram Valentin (Bucureşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.