Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Intră în istorie! Un om-cheie al finalei Argentina - Franța, gata să doboare un record important

Hugo Lloris l-a înfruntat pe Messi și la Mondialul din 2018. Francezii au avut atunci câștig de cauză, 4-3 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 decembrie 2022

Hugo Lloris, căpitanul selecţionatei Franţei, va deveni duminică, în finala Mondialului cu Argentina, portarul cu cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondială, 20! Evident, goalkeeper-ul lui Tottenham e anunțat titular în primul „11” al lui Deschamps.

Lloris, în vârstă de 35 de ani, campion mondial cu Les Bleus în 2018, a avut miercuri, cu ocazia semifinalei împotriva Marocului (scor 2-0), a 19-a sa apariţie pe teren într-un meci de la turneul final mondial, egalându-l astfel pe goalkeeper-ul german Manuel Neuer, deţinătorul recordului. 

La partida împotriva Angliei (2-1), din sferturile de finală ale CM 2022, Hugo Lloris a devenit fotbalistul cu cele mai multe apariţii în selecţionata Franţei (143), depăşindu-l astfel pe fostul fundaş Lilian Thuram (142)

Argentina - Franța, un duel pentru istoria fotbalului!

În cazul unei victorii mâine după-amiază, Leo Messi devine oficial cel mai galonat jucător din istoria fotbalului. Celălalt superstar care va fi prezent pe gazon, francezul Kylian Mbappe, vrea și el titlul mondial. Ar fi al doilea la nici 24 de ani. 

Totodată, Didier Deschamps poate fi duminică al doilea selecționer care cucerește două titluri mondiale consecutive. Primul a fost italianul Vittorio Pozzo, campion cu Squadra Azzurra în 1934 și 1938.

VIDEO Hugo Lloris, înaintea marii finale Argentina - Franța

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.