Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

„Asta e medalia ta, tu ești antrenorul antrenorilor!” » Cui i-a dedicat Dalic bronzul obținut de Croația la Mondial

Zlatko Dalic/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 17 December 2022

Croația a câștigat finala mică la Campionatul Mondial din Qatar, 2-1 cu Maroc. Zlatko Dalic (56 de ani), selecționerul croat, i-a dedicat medalia lui Miroslav Blazevic (87 de ani).

„Ciro” Blazevic a fost selecționerul Croației între 1994 și 2000 și a cucerit prima medalie din istoria țării ex-iugoslave, bronzul la Mondialul din '98, din Franța. În prezent, el duce o luptă crâncenă împotriva cancerului și spune că prestația Croației la CM 2022 i-a prelungit viața.

Zlatko Dalic, mesaj special pentru „Ciro” Blazevic

„Am câștigat medalia de bronz, dar se simte ca și cum am fi luat aurul. Am câștigat un joc dificil. Aceasta este o medalie pentru întreaga Croație, pentru poporul nostru, pentru toți cei care ne urmăresc și ne iubesc în toată lumea. Două Campionate Mondiale, două medalii, ceva fantastic. Multe felicitări jucătorilor!

Aș dori să dedic această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta este pentru tine, aceasta este medalia ta, pot câștiga și cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor”, a spus Dalic după Croația - Maroc 2-1.

Dalic a fost secundul lui Blazevic la Varteks, la începuturile carierei sale, iar acele momente l-au ajutat să evolueze: „Am învățat multe de la Ciro Blazevic. Am lucrat cu el 2 ani ca asistent și director sportiv. El a obținut locul 3 la Mondiale, eu am mers un pas mai departe”.

Nu sunt bine deloc, dar mă lupt. Nu mai ies nicăieri, e greu de mers pe jos, cancerul este avansat.

Mulțumesc lui Dalic și băieților. Au făcut o ispravă istorică. Sunt fericit că elevul meu m-a depășit. A creat o atmosferă de familie și nu oricine poate face asta”

- Miroslav „Ciro” Blazevic, fostul selecționer al Croației

Ciro Blazevic și Zlatko Dalic în 2018

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.