Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Scandal uriaș rasist! Un jurnalist din Danemarca a comparat legătura marocanilor cu familiile lor cu „o familie de maimuțe”! Nemții i-au comparat cu ISIS!

Christian Hague Andersen, de la televiziunea daneză TV2

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 18 December 2022

Christian Hague Andersen, de la televiziunea daneză TV2, a arătat o poză cu 3 maimuțe: „Avem o familie de animale strânsă pentru a avea căldură, priviți cât de frumoase sunt aceste maimuțe!”.

Marocul a fost revelația Mondialului, prima echipă africană și arabă în semifinalele CM, uimind lumea fotbalului. Dar performanța nu i-a protejat pe jucătorii lui Walid Regragui și de rasism.

„Dezumanizarea africanilor, a arabilor, a musulmanilor”

La televiziunea daneză TV2, jurnalistul Christian Hague Andersen a găsit o comparație stupefiantă pentru legătura dintre magrebieni și familiile lor, mai ales pentru mame. Momentele în care Achraf Hakimi este sărutat și și își sărută părintele în tribună sunt unele dintre cele mai emoționante imagini ale turneului final.

Însă Andersen a spus într-o emisiune, în timp ce arăta și o fotografie: „Vorbind tot despre marocani și familiile lor în Qatar, avem și o familie de animale strânsă pentru a avea căldură, priviți cât de frumoase sunt aceste maimuțe!". Întrebat de un coleg de ce face o asemenea comparație, Andersen a răspuns: „Pentru că maimuțele stau împreună și asta se întâmplă și cu familiile marocanilor reunite în Qatar". Ulterior, TV2 și-a cerut scuze.

Presa de la Rabat și Casablanca a citat mai multe reacții furioase ale compatrioților. „De mult timp asistăm la dezumanizarea africanilor, a arabilor, a musulmanilor. Ești orb dacă nu vezi!", a fost unul dintre mesaje. „Ei fac comparația cu maimuțele să pară «nevinovată», pentru ca atunci când lovește ciocanul să folosească scuza că nu au intenționat să rănească sentimentele nimănui". O altă reacție: „Mai întâi, a fost jurnalistul german care a comparat echipa Marocului cu ISIS, acum asta".

Degetul arătător spre cer. Ce a făcut Welt TV!

La ce se referea ultimul mesaj? Tot în decembrie, canalul TV german Welt scotea în evidență trei jucători ai lui Regragui, Aboukhlal, Sabiri și Chair, cu degetul arătător drept spre cer, Tawhid, semnul folosit de musulmani pentru a exprima unicul Dumnezeu (Allah) în islamism.

Dar nemții au legat Tawhid și de ISIS, același gest fiind făcut și de teroriștii Statului Islamic. Și atunci, marocanii au protestat pe rețelele de socializare: „Ku Klux Klan avea și crucea ca semn. Sunt toți creștinii teroriști? Nu". 

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial de fotbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.