Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

L'Equipe îl scoate vinovat pentru pierderea trofeului: nota 2 din partea jurnaliștilor francezi!

+14 Foto
Jurnaliștii francezi îș arată cu degetul pe arbitrul finalei / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 19 December 2022

L'Equipe, cea mai importantă publicație de sport din Hexagon, surprinde cu calificativul acordat arbitrului Szymon Marciniak pentru prestația din finala Argentina - Franța (3-3, 2-4 d. pen), pierdută de „Les Bleus”: nota 2 din 10! 

Deși admit clasa genialului Leo Messi, cel care a decis marea finală din Qatar, jurnaliștii presigiosului cotidian francez au surprins, notându-l cu 2 pe „centralul” polonez Szymon Marciniak. Reacția jurnaliștilor de la L'Equipe vine după ce arbitrul polonez a avut totuși o prestație apreciată la scară largă. 

Britanicii de la „The Mirror”, spre exemplu, i-au acordat nota 8, The Times l-a lăudat, de asemenea, pentru deciziile luate în timpul partidei, în timp ce FIFA a catalogat drept „fantastică” prestația acestuia.

De altfel, Marciniak e cel care le-a acordat două penalty-uri „cocoșilor”, ambele transformate de Mbappe.

L'Equipe îl scoate vinovat pe Szymon Marciniak pentru pierderea trofeului

Francezii sunt deranjați de ușurința penalty-ului dictat în favoarea Argentinei la 0-0, cel din care Messi a deshis scorul. Aceștia sunt de părere că Di Maria a simulat la contactul avut cu Dembele și că Marciniak ar fi trebuit să se verifice faza la VAR! În același stil a fost însă acordat și primul 11 metri al francezilor, după un duel Otamendi - Kolo Muani. 

+14 Foto
Momentul contactului dintre Di Maria și Dembele

„Voi fi atent la ce spun despre el. [Arbitrajul] putea fi mai rău, putea fi mai bun”, a comentat selecționerul Franței, Didier Deschamps.

Mbappe nu a fost suficient. După o finală total suprarealistă, poate cea mai frumoasă din istorie, Argentina a câștigat Cupa Mondială, învingând Franța la penalty-uri.

- L'Equipe

L'Equipe i-a acordat nota 2 „centralului” Szymon Marciniak

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.