Campionate

Insulte rasiste pentru jucătorii francezi care au ratat loviturile de departajare în finală

Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost insultați pe rețelele de socializare. Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 20 decembrie 2022

Kingsley Coman (26 de ani) și Aurelien Tchouameni (22 de ani), singurii ce n-au transformat de la 11 metri la „loteria” contra albicelestilor, au fost insultați pe rețelele de socializare. Erorile lor i-au adus titlul Argentinei.

De fiecare dată când o echipă pierde la loviturile de departajare și în cauză este și un trofeu implicat, se caută țapi ispășitori. Și mai mereu fanii dau vina pe jucătorii de culoare și îi blamează pentru ratări prin insulte cu tentă rasistă. 

La finala CM 2022 din Qatar, Argentina a transformat tot ce-a avut, iar foștii campioni mondiali au irosit două penaltyuri, după ce Mbappe marcase de două ori de la punctul cu var în timpul regulamentar și în prelungiri plus că înscrisese și primul la departajare. 

Coman și Tchouaméni nu l-au putut învinge pe „Dibu” Martinez, ultimul șutând pe lângă poartă. Și cei doi cu rădăcini în Guadelupa și Camerun au fost ținta miiilor de hateri, care au comentat foarte urât la adresa lor și le-au pus și emoticoane cu maimuțe.

Englezii au pățit la fel la Euro 2020

Nu este prima oară când se întâmplă asta. La fel a pățit-o Mbappe, care a ratat lovitura de pedeapsă la Euro 2020 contra Elveției, în meciul de pe Arena Națională și a fost huiduit și insultat rasist. Kylian a fost pe punctul de a întoarce spatele naționalei din această cauză, fiind însă întors de oficialii federației franceze. 

Nici englezii nu s-au lăsat mai prejos și au procedat la fel de josnic după finala CE 2020, cu Saka, Rashford și Sancho. Și aceștia au greșit de la 11 metri la departajarea din finala cu Italia și au trebuit să suporte jignirile ultrașilor pe internet.

Jadon Sancho, victima rasismului după finala EURO 2020. Foto: Imago Images

Deschamps vrea până în 2026

Deși nu și-a putut păstra titlul mondial, Franța vrea să-i reînnoiască creditul lui Didier Deschamps la națională. Selecționerul a transmis că în cazul prelungirii nu va discuta decât un contract pe termen lung, până după CM 2026. 

În aceste condiții, Zidane nu mai are loc liber pe banca tehnică a les Bleus și va trebui să își caute un club, acum sau la vară.

VIDEO. Suporterii argentinieni, cântece obscene la adresa naționalei Franței

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.