Nationala

Edi, îl pierzi?! Fotbalistul debutat de Iordănescu Jr. a apărut în echipamentul Italiei

Daniel Boloca (23 de ani), mijlocașul debutat de Edward Iordănescu la naționala României, în amicalul cu Slovenia (1-2) din noiembrie, a efectuat azi primul antrenament sub comanda lui Roberto Mancini.

Articol de Viorel Tudorache  —  marţi, 20 decembrie 2022

Daniel Boloca (23 de ani), mijlocașul debutat de Edward Iordănescu la naționala României, în amicalul cu Slovenia (1-2) din noiembrie, a efectuat azi primul antrenament sub comanda lui Roberto Mancini.

Boloca, unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Frosinone (Serie B), i-a atras atenția lui Edi Iordănescu (45 de ani). Selecționerul l-a convocat pe mijlocașul cu cetățenie româno-italiană la ultimele două acțiuni ale naționalei României din 2022, "dubla" cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina din Liga Națiunilor (septembrie) și amicalele cu Slovenia și Moldova (noiembrie).

Daniel Boloca, în echipamentul Italiei

>

Deși nu stăpânește perfect limba română, la prima reunire la Mogoșoaia, în septembrie, Boloca a transmis un mesaj suporterilor români, prin intermediul site-ului FRF: "E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine!".

Născut la Chieri din părinți români, Daniel Boloca a jucat doar șase minute în tricoul României, în finalul amicalului cu Slovenia (1-2), pe 17 noiembrie, la Cluj-Napoca. Edi Iordănescu l-a introdus în minutul 84 în locul lui Răzvan Marin. Cu Finlanda a fost trimis în tribună, iar cu Bosnia și cu Moldova a rămas rezervă.

La o lună de la debutul pentru naționala României, Boloca a intrat și pe radarul selecționerului Italiei, Roberto Mancini. Convocat la Coverciano, pentru un ministagiu de pregătire la care Mancini a chemat jucători tineri, cu "scopul de a extinde baza de selecție pentru naționala Italiei", Boloca a îmbrăcat, azi, în premieră, echipamentul squadrei azzurra. După-amiază a făcut un antrenament, iar mâine, de la ora 11:00, va participa la un meci-test.

Boloca, indicat de săgeată

Surse din cadrul FRF susțin că atât selecționerul Edward Iordănescu, cât și Daniel Boloca au fost luați prin surprindere de decizia italienilor. Federația italiană nu a comunicat FRF intenția de a-l convoca la trial pe mijlocaș.

4este numărul minim de meciuri oficiale după care un fotbalist nu mai poate fi eligibil pentru altă echipă națională

Deocamdată, Boloca nu s-a decis pentru ce echipă națională ar vrea să evolueze. Dovadă că deși a jucat pentru România a acceptat și convocarea selecționerului Italiei
sursă FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.