Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

„N-am putea juca mai prost!” » Francezii au publicat discursul lui Kylian Mbappe din vestiar, la pauza finalei cu Argentina: „Avem două variante”

+44 Foto
Discursul lui Kylian Mbappe la pauza finalei Argentina - Franța

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 21 decembrie 2022

Condusă la pauză de Argentina, 0-2, Franța a revenit în a doua parte, a egalat la 2 și a dus meciul în prelungiri, înainte de fi învinsă la loviturile de departajare. Kylian Mbappe (24 de ani), autorul unui hat-trick, a fost o piesă-cheie în revenire, mai întâi cu discursul mobilizator din vestiar, apoi cu golurile înscrise.

În prima repriză a finalei Mondialului, Argentina a luat-o prin surprindere pe Franța cu jocul agresiv, direct. Campioana mondială din 2018 nu a avut replică și s-a scufundat până la pauză, după golurile înscris de Lionel Messi, din penalty, și Angel Di Maria.

Apatia francezilor a continuat și o bună parte din repriza secundă, înainte ca vedeta Kylian Mbappe să egaleze la 2 cu două goluri înscrise în mai puțin de 120 de secunde!

Kylian Mbappe a ținut un discurs la pauza finalei Campionatului Mondial, Argentina - Franța

Mbappe a fost providențial nu doar prin reușitele sale, ci și prin discursul pe care l-a ținut la pauză, în vestiar, în fața coechipierilor decepționați.

Într-un videoclip care circulă pe rețelele sociale, Mbappe este auzit spunând: „Nu putem juca mai prost decât am făcut-o. Ne întoarcem pe teren și avem două variante: îi lăsăm să joace sau intrăm cum trebuie, cu intensitate în dueluri și schimbăm lucrurile!

E o finală de Campionat Mondial! Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Suntem conduși cu două goluri, dar putem reveni. La naiba, băieți, un asemenea meci e o dată la 4 ani”.

Didier Deschamps, selecționer Franța: „Ei joacă nenorocita asta de finală, noi nu!”

Didier Deschamps, selecționerul Franței, nu i-a menajat pe jucători la pauză. Acesta și-a început discursul calm, dar ulterior a ridicat tonul și chiar a lovit cu palma în masă:

„Băieți, o să vă spun fără să mă enervez. Știți care este diferența dintre noi și ei? Faptul că ei joacă nenorocita de finală, dar noi nu! Nu sunteți pe teren! 

Nu ajungeți la a doua minge, nu jucați în această finală! E nevoie de mai multă acuratețe în pase, mai multă precizie în alegeri. Nu stați compact. Stați mai aproape unul de celălalt!”

Raphael Varane: „Ce e asta? Nu asta e mentalitatea noastră!”

Dintre jucători, Mbappe nu a fost singurul care a luat cuvântul la pauză. La fel au procedat alți lideri ai vestiarului, precum Raphael Varane și Antoine Griezmann.

Stoperul lui Manchester United a spus: „Băieți, ăștia nu suntem noi! Nu e mentalitatea noastră, de a lupta unii pentru ceilalți. Am pierdut două sau trei mingi și ne-am coborât capetele. Ce e asta? Nu asta e mentalitatea noastră! Suntem luptători, în primul rând

La naiba, băieți! E o oportunitate de aur, e război. Suntem o echipă și avem nevoie de toată lumea”.

Nu renunțăm! Cei de pe bancă așteaptă precum «câinii» să intre. Avem nevoie de toată lumea. E un război și nu vom renunța.

- Antoine Griezmann

În minutele 80 și 81, Mbappe a egalat la 2 și a dus meciul în prelungiri, acolo unde fiecare echipă a mai punctat o dată, prin Messi, respectiv același Kylian.

La loviturile de departajare, ratările lui Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost decisive.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.