Liga 1

„Bomba” finalului de an în Liga 1! A terminat anul pe loc de play-off, dar a fost deja depunctată cu 9 puncte

FC Hermannstadt a fost depunctată cu 9 puncte din cauza unor datorii financiare mai vechi

Articol de Remus Răureanu  —  Thursday, 22 December 2022

FC Hermannstadt a fost depunctată cu 9 puncte din cauza problemelor financiare, datorii avute pe durata acestui sezon. Decizia este oficială, confirmată deja în clasamentul de pe site-ul Federației.

FC Hermannstadt s-a luptat tot anul cu probleme financiare. Marius Măldărășanu a făcut minuni, a încheiat anul pe loc de play-off, dar primește o lovitură devastatoare. Din informațiile Gazetei, formația sibiană pierde 9 puncte din cauza unor datorii. 

În urma depunctării, FC Hermannstadt a căzut pe locul 9, cu 24 de puncte. De probleme va profita Sepsi Sf. Gheorghe, echipă care va ocupa pentru moment locul vacant din play-off.

UPDATE » LPF și FRF au actualizat clasamentul, cu -9 la Hermannstadt

Clasamentul actualizat în Superligă // sursă foto: lpf.ro

UPDATE » Comunicat oficial Hermannstadt: "Vom lupta pe toate căile juridice posibile"

Demers de transparență #FCH În cei 7 ani și jumătate de (scurtă) existență, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim ,,cadou” în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situația este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată și injustă. 

Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu și a intrat deja în aplicare. Prin urmare, îi asigurăm pe toți suporterii FCH și pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea!

Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic și mai ales a acestor fotbaliști minunați care ne-au făcut pe toți să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Nu ne batem joc și nu vom permite nimănui să facă așa ceva!

Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și susținerea tuturor suporterilor noștri. Contează enorm! Sibiul are fotbal! ️️

Hermannstadt se înscrie în scenariul din sezonul trecut, când Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au încheiat campionatul pe minus. 

FC Hermannstadt, lovitură în cel mai bun moment al sezonului

Vestea teribilă primită de Măldărășanu și elevii lui vine chiar în cel mai bun moment al sezonului. Din declarațiile antrenorului, tot lotul a ajuns cu salariile la zi în acest moment. 

Când se discută de partea financiară, nu e normal să vorbesc eu. Dar lucrurile sunt în regulă la noi, salariile la zi, sunt cesiuni pe bonusurile de promovare, mai sunt niște lucruri, gen chirii, dar lucrurile sunt așa cum trebuie
- Marius Măldărășanu, după CFR Cluj - Hermannstadt 0-1

Și pe plan sportiv totul mergea perfect. Hermannstadt a legat două victorii impresionante, 4-0 cu Farul și 1-0 împotriva campioanei CFR Cluj. O altă veste bună a fost inaugurarea noii arene din Sibiu.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.