Stranieri

Amînare

Articol de Andrei Niculescu  —  luni, 12 mai 2008

Nerazzurrii mai un punct în faţa Romei şi n-au voie să calce strîmb, duminică, la Parma.

Nici Alfred Hitchcock n-ar fi putut imagina mai bine un scenariu de final pentru această stagiune în Italia. La adă­postul a trei puncte avans faţă de Roma şi a întîlnirilor directe (4-1, 1-1), Interul lui Chivu avea nevoie ieri de o victorie în faţa modestei Siena pentru a sărbători al treilea titlu consecutiv. Dar, la capătul unui meci halucinant, nerazzurrilor nu le-a ieşit decît un 2-2! Şi cum Roma a bătut acasă pe Atalanta (2-1), desemnarea noii campioane s-a amînat pentru ultima etapă, cînd Inter joacă la Parma, iar giallorossii la Catania.

Superstiţii

Deşi fanii erau pregătiţi să sărbătoarească, afişînd în tribună un banner uriaş, pe care stătea scris 1908 - 2008, aluzie la centenarul clu­bului, neraz­zu­rrii s-au temut de Si­e­na. Super­s­ti­ţi­oşi pînă la ridicol, ei au încuiat pi­sicile negre în casă, pe motiv că le aduc ghinion, ba de­spre Figo s-a scris chiar că ar fi o­morît una. Iar pre­şedintele Moratti i-a cerut şe­fului Ligii, Antonio Mataresse, să nu vină la stadion fiindcă e “piază rea”. Degeaba.

Penalty irosit

Inter a controlat meciul cap-coadă, într-adevăr, dar după fie­ca­re gol înscris a lăsat-o moale şi Sie­na, cu Codrea în teren prima repriză, i-a servit prompt replica. Finalul a fost de-a dreptul crimă şi pedeapsă. Cruz a avut golul de 3-2 în bocanc, dar a tras în Materazzi, căzut, Ma­te­razzi a obţinut uşor un penalty şi tot el l-a ratat, pentru ca apoi, Ji­menez şi Cruz să-şi bată joc de alte două ocazii mari.

Chivu în spatele porţii, Lobonţ în tribună

Neconvocat din cauza leziunii suferite la claviculă, miercuri, la 2-0 cu Lazio în semifinalele Cupei, Chivu a urmărit meciul de la nivelul terenului. Penalty-ul ratat de Materazzi l-a prins stînd în fund, chiar în spatele porţii Sienei, dar n-a putut privi execuţia. Printre oaspeţii săi s-a numărat şi Bogdan Lobonţ. În discuţii la trei echipe italiene, Lazio, Sampdoria şi Fiorentina, portarul lui Dinamo a luat loc în tribună, alături de cel mai bun prieten al lui Chivu, Marius Kalmar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.