Campionate

Întrebat despre Deschamps și Benzema, Fabio Capello a amintit de Florin Răducioiu: „Am fi avut un trofeu în plus?”

Florin Răducioiu la AC Milan, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 December 2022

Întrebat despre scandalul de la Campionatul Mondial care i-a avut în prim-plan pe Didier Deschamps, selecționerul Franței, și atacantul Karim Benzema, fostul antrenor Fabio Capello (76 de ani) a amintit de un episod care-l include pe ex-atacantul român Florin Răducioiu.

În cadrul unui interviu axat în special pe Campionatul Mondial, Fabio Capello a fost întrebat dacă a înțeles, din perspectiva de antrenor, faptul că Didier Deschamps a ales să nu-l folosească pe Benzema în Qatar, deși atacantul lui Real Madrid ar fi fost apt de joc în fazele superioare ale competiției, după ce suferise o accidentare chiar înaintea turneului final.

În răspuns, Capello l-a „strecurat” pe românul Florin Răducioiu, pe care l-a antrenat la AC Milan în sezonul 1993/1994.

Fabio Capello despre Florin Răducioiu: „Cu el înlocuit, poate luam trofeul”

„Am înțeles, da, pentru că am făcut același lucru cu Savicevic înainte de Cupa Intercontinentală din 1993. Abia în dimineața meciului mi s-a transmis că poate juca, după ce pregătisem totul cu Răducioiu. Din respect, nu l-am lăsat să joace.

Am simțit că m-am comportat corect față de echipă. Dar o întrebare rămâne: ar avea Milan și Franța câte un trofeu în plus cu Savicevic și Benzema pe teren? Poate că da”, a afimat Capello în interviul acordat Corriere della Sera.

În total, la Milan, Răducioiu a jucat 14 meciuri, în care a înscris 4 goluri. Meciul la care face referire Capello este finala Cupei Intercontinentale din 1993, Sao Paulo - AC Milan, câștigată de brazilieni cu 3-2.

Grație accidentării lui Dejan Savicevic, Răducioiu a prins un loc în primul „11” al lui Milan. A jucat 79 de minute, fără să-și lase amprenta pe tabelă, apoi a fost schimbat.

În vara lui 1994, Răducioiu a ajuns la Espanyol.

14 trofeea câștigat Fabio Capello ca antrenor, 9 cu AC Milan, două cu Real Madrid, două cu AS Roma și unul cu Milan Primavera

Fabio Capello // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.