Liga 1

Gluma zilei » Ce i-a răspuns Rică Răducanu scriitorului Eugen Barbu, când acesta îl muștruluia că „românii nu au vlagă ca englezii”

Rică Răducanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 decembrie 2022

Pe 7 martie 1973, Leeds o zdrobea pe Rapid în Cupa Cupelor, 5-0. După meci, Rică Răducanu (76 de ani) a oferit o replică memorabilă în dialogul cu scriitorul Eugen Barbu, stins din viață în 1993.

Cu Rică Răducanu în poartă, Rapid era învinsă categoric de Leeds United în 1973, în manșa tur din sferturile de finală ale Cupei Cupelor, 0-5.

Charismaticul fost portar al Rapidului nu a fost în cea mai bună formă pe teren, dar a avut cuvintele la el în acea zi. În avionul care ducea în România lotul Rapidului se afla și scriitorul Eugen Barbu.

Ce i-a răspuns Rică Răducanu scriitorului Eugen Barbu, când acesta îl muștruluia că „românii nu au vlagă ca englezii”

Acesta i s-a adresat lui Răducanu: „Vezi, Rică, asta n-avem noi! N-avem răutatea englezilor! Să vă văd și pe voi că alergați ca ei, că băgați piciorul la minge ca ei!”

Impasibil, Rică i-a răspuns: „Dar ce, nea Jeane, matale scrii ca Shakespeare?”

Întâlnirea Rică Răducanu - Eugen Barbu este unul dintre multele momente inedite relatate în „Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc”, un album special lansat în 2018, cu 500 de pagini pline de repere importante ale campionatului românesc și istorisiri de colecție.

VIDEO » Rică Răducanu a povestit un moment amuzant din avion: „Mi-au zis să arunc sticlele pe geam!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.