Campionatul Mondial de Fotbal 2022 - Stiri

Varianta bizară a lui Erdogan: „Cristiano Ronaldo a fost pedepsit politic la Mondial, fiindcă susține asta"

Cristiano Ronaldo // FOTO: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 26 December 2022

Recep Tayyip Erdogan, cel care conduce Turcia de 20 de ani ca prim-ministru și președinte, sugerează că Cristiano Ronaldo ar fi fost sancționat și trimis pe banca de rezerve a Portugaliei, la Campionatul Mondial, pentru că ar susține cauza Palestinei.

Recep Tayyip Erdogan, 68 de ani, care conduce Turcia cu mână de fier de două decenii, ca premier și președinte, le-a vorbit studenților de la universitatea Atatürk din Erzurum și despre fotbal, oprindu-se la Campionatul Mondial și referindu-se mai ales la Cristiano Ronaldo.

Recep Tayyip Erdogan: „I-ai luat toată energia lui Cristiano Ronaldo, l-ai distrus mental"

Dictatorul, pasionat de fotbal, prezent și la finala turneului din Qatar, a găsit o explicație surprinzătoare a deciziei lui Fernando Santos, fostul selecționer portughez, de a-l trece rezervă pe Cristiano și de a-l folosi doar în repriza secundă în meciurile eliminatorii. Din minutul 73 la 6-1 cu Elveția, în „optimi", și din minutul 51 la 0-1 cu Maroc, în „sferturi".

„L-au irosit pe Ronaldo. Din păcate, Ronaldo a fost pedepsit politic la Mondial. Să folosești un asemenea jucător 15 minute, o jumătate de oră... I-ai luat toată energia, l-ai distrus mental", a declarat Erdoğan, care a sugerat și motivul sancționării căpitanului: „Ronaldo a sprijinit cauza Palestinei".

Recep Tayyip Erdogan: „Cristiano Ronaldo se duce în Arabia Saudită”

Totuși, site-ul televiziunii Al-Jazeera a dezmințit legătura lui Cristiano cu Palestina: „Cristiano Ronaldo nu a făcut nicio declarație publică despre conflictul Israel - Palestina". Amintind că, în 2019, s-a speculat că portughezul ar fi donat 1,5 milioane de euro Palestinei, dar agentul său a negat.

Tot la Erzurum, președintele turc a confirmat și el viitoarea destinație a starului lusitan: „Din informațiile mele, știu că Ronaldo se duce în Arabia Saudită". Cotidianul Marca a susținut că acordul este deja încheiat. 

„Kylian Mbappé amenință viitorul"

Erdogan a vorbit și despre finala Mondialului. „I-am spus președintelui francez Emmanuel Macron că Argentina a câștigat jucând bine și nu are de ce să fie supărat", a afirmat liderul turc. 

„Argentina a cucerit trofeul după mai mult de trei decenii, dar Messi are 35 de ani. La 24 de ani, Mbappé amenință viitorul", a adăugat acesta.

Atac la Georgina Rodriguez! Un model se ia de iubita lui Cristiano Ronaldo

Georgina Rodriguez, iubita lui Cristiano Ronaldo, a fost atacată pentru declarațiile date în timpul Campionatului Mondial. Paola Saulino, un cunoscut model, a avut o reacție dură la adresa Georginei.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.