Liga 1

Cifrele nu arată rău » CS Universitatea Craiova poate spera chiar la titlu!

Deși plecarea lui Mirel Rădoi a provocat un adevărat cutremur în club, cifrele spun că CS Universitatea Craiova poate spera chiar la titlu!

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 26 decembrie 2022

Deși plecarea lui Mirel Rădoi a provocat un adevărat cutremur în club, cifrele spun că CS Universitatea Craiova poate spera chiar la titlu!

La Craiova se refac cărțile după plecarea lui Mirel Rădoi. Oltenii sunt pe punctul de a-l instala pe Eugen Neagoe, se pregătește achiziționarea a doi-trei jucători, iar obiectivul a fost exprimat chiar de directorul de imagine Gică Craioveanu, într-un recent interviu acordat Gazetei: „Să încheiem campionatul pe un loc de cupe europene. Ăsta ar fi obiectivul minim. La titlu sunt Farul, CFR, FCSB, poate și noi, cine știe? Speranța moare ultima. În clasament nu stăm așa rău”.

Cifrele nu arată rău pentru CS Universitatea Craiova

Cifric vorbind, Grande, cum îi spun fanii, chiar are dreptate. La acest moment al sezonului în Liga 1, după 21 de etape, Universitatea nu stă mai rău decât în precedentele 3 stagiuni. Ba chiar mult mai bine decât în 2021/2022, cu Reghecampf pe bancă! Are 38 de puncte, atunci avea doar 32. E la 7 puncte de lider (Farul), anul trecut era la 25! Și cu toate astea, echipa a trecut linia de sosire a treia, ca și-n 2020/2021.

În 2019/2020, juveții aveau chiar un punct mai puțin decât acum, dar erau mai aproape de lider, la 4 lungimi. Atunci au disputat acea finală de titlu pierdută în fața CFR-ului, 1-3, pe „Ion Oblemenco”.

La 4 puncte după înjumătățire

Și mai e un aspect care le întreține oltenilor speranța. Înjumătățirea punctajului la finalul sezonului regulat. Dacă s-ar face acum, clasamentul la vârf al Ligii 1 ar arăta astfel:

  1. Farul 23p (rotunjit) 
  2. CFR 22p 
  3. FCSB 19p 
  4. Rapid 19p 
  5. CSU CRAIOVA 19p

De la 4 puncte distanță de prima clasată, orice e posibil în play-off. Mai ales că, excepție făcând Nicușor Bancu, în recuperare după o ruptură a ligamentelor încrucișate, Neagoe va avea tot lotul la dispoziție. Arlauskis, Koljic, indisponibili de mai mult timp, și Baiaram se vor alătura coechipierilor la reunirea din 4 ianuarie, premergătoare plecării în cantonamentul din Antalya (Turcia). 

Avem niște puncte handicap față de alții, e greu cu titlul. Dar nu-i imposibil. Primul și primul lucru: să ne vedem în play-off și să vedem pe ce poziție suntem!
Sorin Cârțu, președinte Universitatea Craiova, pentru as.ro

În trendul sezoanelor trecute

SEZONPUNCTELOC FINAL (PUNCTE)
2022/202338?
2021/2022323 (48p)
2020/2021403 (41p)
2019/2020372 (44p)

Cu cine mai are de jucat CSU Craiova:

  • Botoșani (d) 
  • Hermannstadt (a) 
  • Farul (d) 
  • CFR (a) 
  • FCSB (d) 
  • Voluntari (d) 
  • FC Argeș (a) 
  • Petrolul (d) 
  • UTA (a)

Victor Becali, despre bătaia la titlu: „Lupta se dă între Farul și CFR. Craiova și Rapid nu au șanse”

>

Mai multe știri despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.