Liga 1

Preferații lui Panduru » Cel mai bun „11” al campionatului: „El a crescut cel mai mult în acest sezon” + Marea dezamăgire: „A luat-o în jos”

Basarab Panduru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 decembrie 2022

Basarab Panduru (52 de ani) a alcătuit cel mai bun „11” din Superligă în anul 2022. Campioana CFR Cluj, în acest moment pe locul doi, dă cei mai mulți jucători, 4.

Toți cei 4 jucători de la CFR vin din compartimentul defensiv, semn al siguranței din apărarea lui Dan Petrescu.

CSU Craiova, Rapid și liderul actualului sezon, Farul, au câte doi jucători în echipa schițată de Panduru, FCSB doar unul.

În calcul au fost luate doar prestațiile din anul calendaristic 2022, adică a doua parte din sezonul trecut și prima parte a stagiunii curente.

Cel mai bun „11” din Superligă în 2022, în opinia lui Basarab Panduru

Portar - Simone Scuffet (CFR Cluj): „Prin ce a făcut de când a venit, Scuffet e interesant. Pentru prima dată, mi se pare că CFR are un portar care îţi dă siguranţă”.

Fundaș dreapta - Cristi Manea (CFR Cluj): „Mă bucur pentru Butean, Tofan e căpitanul lui FC Argeş, dar Manea e mai bun”.

Cristi Manea

Fundaș stânga - Nicușor Bancu (CSU Craiova): „Toţi sunt buni, şi Radunovic, deşi tot timpul am impresia că ar putea mai mult, şi Junior Morais, şi Camora, parcă l-aş pune pe Bancu”.

Fundași centrali - Andrei Burcă (CFR Cluj) și Cristian Săpunaru (Rapid)

Mijlocaș defensiv - Nana Boateng (CFR Cluj): „E cel mai bun”.

Mijlocași centrali - Alexandru Crețu (CSU Craiova) și Darius Olaru (FCSB): „Creţu este unul dintre cei mai constanţi şi buni jucători de la Craiova, aş merge pe el şi Olaru”.

Extremă dreapta - Antonio Sefer (Rapid): „Cordea e bun, dar aici l-aş pune pe Sefer, pentru că Sefer este alt Sefer decât anul trecut, e un Sefer care dă goluri, are un viitor bun”.

Antonio Sefer a prelungit cu Rapid până în 2025

Extremă stânga - Alexi Pitu (Farul): „E jucătorul care a crescut cel mai mult în acest sezon. Pentru tot ce a făcut anul ăsta, vreau să aibă încredere în continuare, să se dezolte în bine”.

Atacant - Denis Alibec (Farul): „Pentru reinventarea lui, chiar dacă nu sunt de acord mereu cu ce joacă, anul ăsta parcă a fost bun Alibec”.

Echipa lui Basarab Panduru: Scuffet - Manea, Burcă, Săpunaru, Bancu - Olaru, Boateng, Al. Crețu - Sefer, Alibec, Pitu

Basarab Panduru: „Ștefănescu a luat-o în jos”

Marius Ștefănescu

În cadrul aceleiași emisiuni, la OrangeSport, Panduru s-a declarat dezamăgit de Marius Ștefănescu, jucător providențial pentru Sepsi OSK sezonul trecut, când covăsnenii au câștigat Cupa și Supercupa.

„A dat două goluri (n.r. - în finala Cupei României), a şi jucat titular la naţională”, a opinat Panduru.

Întrebat dacă Ștefănescu a luat-o în jos ulterior, Panduru a confirmat: „Da. El a avut momente bune atunci, pe finalul campionatului”.

3 goluri și 4 pase decisivea reușit Ștefănescu în 20 de meciuri în acest sezon

Mai multe știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.